1980-luvun vuokra-asunnot remonttiin Lappeenrannan länsialueella

Lappeenrannan Asuntopalvelu aikoo peruskorjata Sammonlahden ja Skinnarilan alueilla asuntoja runsaasti seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Lappeenranta
Kaupungin vuokratalo Lappeenrannan Sammonlahdessa
Pyry Sarkiola/Yle

Lappeenrannan kaupungin vuokra-asuntojen peruskorjaukset keskittyvät tulevina vuosina kaupungin länsialueelle.

Peruskorjattavaa on alueella paljon, sillä neljäsosa kaikista asuntopalvelun noin 5000 asunnosta sijaitsee Sammonlahti-Skinnarila -alueella.

– Siellä on paljon peruskorjattavaa. Suurin osa korjaustarpeessa olevista asunnoista on 1980-luvulla rakennettuja, sanoo Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n toimitusjohtaja Martti Mäkelä.

Asuntotarve kasvanut

Asuntojen tarve on kasvanut Lappeenrannan länsialueella. Asuntopalvelu ei ole kymmeneen vuoteen rakentanut alueelle, mutta nyt kaksi kerrostaloa on rakentumassa Kuusimäen koulun vanhalle tontille.

– Yliopiston olemassaolo ja ammattikorkeakoulun kampuksen siirtyminen ovat osaltaan vaikuttaneet asiaan. Ihan heti ei ole suunnitelmissa rakentaa alueelle lisää, mutta katsotaan miten tulevat kouluratkaisut vaikuttavat alueella, miettii Mäkelä.

Asunnot eivät ole Mäkelän mukaan yleensä kauan tyhjillään Sammonlahti-Skinnarila -alueella, vaikka kaupungin kysytyintä aluetta onkin ylivoimaisesti keskusta.

Asuntojen vaihtuvuus vilkasta

14. heinäkuuta Asuntopalvelun nettisivuilta tarkistetun tilanteen mukaan alueella on vapaana 17 asuntoa. Ne ovat kaksioita ja kolmioita. Tämä on Mäkelän mukaan tavanomainen tilanne.

– Asunnoissa on koko ajan luonnollinen kierto, kun ihmiset vaihtavat asuinpaikkaa. Teemme yli sata vuokrasopimusta joka kuukausi.