Tappioputkessa oleva FC KTP ja uusi päävalmentaja hakevat ensimmäistä kotivoittoaan

FC KTP:n tuore päävalmentaja Ossi Virta myöntää, että siipi on ollut maassa, kun voittoja ei ole tullut. Joukkuehenki on hänen mukaansa kuitenkin hyvä ja pelikin näyttää jo paremmalta. Lauantaina on edessä kotiottelu sarjajumboa vastaan.

urheilu
Ossi Virta istuu kahvilla
Marko Laukkarinen

Kotkalaisen FC KTP:n kausi jalkapallon Ykkösessä on ollut synkkä. Joukkue ei ole voittanut vielä yhtäkään ottelua kotikentällä. Sarjataulukossa KTP on valunut putoajan paikalle viimeistä edelliseksi. Nyt kotkalaiset ovat neljän ottelun tappioputkessa sekä seitsemän ottelun voitottomassa putkessa.

Ossi Virta korvasi kaksi viikkoa sitten Sami Ristilän FC KTP:n päävalmentajana. Virran kausi alkoi kahdella tappiolla, mutta hän näkee joukkueen otteissa jo kehitystä. Tappioputki oli katketa edellisessä pelissä Tammisaaressa, mutta kotijoukkue EIF voitti lopulta viime hetken maalilla.

– Emme ole pystyneet tulosten valossa kääntämään vielä kurssia haluttuun suuntaan. Edellisessä pelissä hyökkäys oli kuitenkin monipuolista, pystyimme hallitsemaan palloa ja terävöittämään puolustusta, Virta kertoo.

"Niin harjoittelet kuin pelaat"

Virran mukaan joukkueen ongelmia tällä kaudella ovat olleet esimerkiksi joukkueena puolustaminen ja reagointi pallonmenetyksissä. Virta kertoo, että tilanteita on käyty yksityiskohtaisesti läpi harjoituksissa. Hän on pyrkinyt parantamaan KTP:n tekemistä muun muassa terävöittämällä harjoittelua.

– Niin harjoittelet kuin pelaat. Jokainen yksityiskohta tehdään harjoituksissa niin hyvin kuin sen voi tehdä.

Päävalmentaja haluaa silti säilyttää treeneissä myös rentouden ja hyvän ilmapiirin. Virta myöntää, että pidempi jakso ilman voittoja on näkynyt yliyrittämisenä ja stressaamisena.

– Tappion hetkellä pelaajilla on varmasti ollut siipi maassa, mutta yhteishenki joukkueessa on hyvä. Sillä puolella ei ole ongelmaa.

Pelaajauutisia

Joukkueeseen on tulossa myös muutoksia. Seura kertoi torstaina, että keskikenttäpelaaja Shane McFaul jättää KTP:n. Seura ja McFaul ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen. Vuodesta 2014 kotkalaisseuraa edustanut McFaul siirtyy pelaamaan intialaisen DSK Shivajians FC:n riveihin.

Samalla seura tiedotti solmineensa ottelukohtaisen pelaajasopimuksen kotkalaislähtöisen Juuso Laitisen kanssa. Laitinen pelaa ensisijaisesti puolustuksen keskustassa.

Laitinen on aiemmin edustanut KTP:tä kausilla 2009-2013. Viime kaudella Laitinen pelasi Viron pääsarjaa Levadia Maardun riveissä. Hyvin sujunut kausi päättyi loukkaantumiseen, josta Laitinen on nyt toipunut.

Laitisen sopimus KTP:n kanssa mahdollistaa hänen siirtymisensä ulkomaille vielä loppukauden aikana.

KTP kohtaa lauantaina Ykkösessä viimeisenä olevan FC Jazzin. Virta ei suostu ottamaan ylimääräisiä paineita ottelun voittamisesta.

– Jokainen peli on yhtä tärkeä ja valmistaudumme kaikkiin samalla lailla. Se ei tuo ylimääräisiä paineita tai ajatuksia, missä sijoituksessa vastustaja on sarjataulukossa. Kaikille on selvää, että pisteitä pitää saada.

Virran mukaan torstain harjoituksissa oli mukana viime otteluissa huilanneita pelaajia, joista ainakin osa kuntoutuu mahdollisesti Jazz-peliin. EIF-pelistä kentältä linkunttanut Niko Ikävalko on myös harjoitellut normaalisti joukkueen mukana.