Sääennuste viikonlopun kesäfestareille: Sadekamppeille tarvetta Joensuun Ilosaarirockista Pori Jazzeihin

Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi ennustaa viikonlopun festivaaleille vaihtelevaa säätä. Kautta maan perjantai on päivistä sateisin, mutta sää selkenee sunnuntaita kohden ja myös aurinko paistaa. Kylmäkään ei pitäisi olla, sillä öisin lämpötila ei laske alle 15 asteen.

sää
Uutisvideot: Sääennuste viikonlopun kesäfestareille: Sadekamppeille tarvetta Joensuun Ilosaarirockista Pori Jazzeihin
Uutisvideot: Sääennuste viikonlopun kesäfestareille: Sadekamppeille tarvetta Joensuun Ilosaarirockista Pori Jazzeihin

Viikonlopun festivaaleille kannattaa varautua sekä kesäisin vaattein että sadevarustein. Ylen meteorologi Kerttu Kotakorpi kehottaa ottamaan sadekamppeet mukaan etenkin perjantaina, sillä sadekuuroja on tulossa varsinkin maan eteläosissa. Lauantaina festivaaleilla voi hyvä olla jalassa kuran kestävät jalkineet. Koko viikonlopun aikana mukana kannattaa pitää kertakäyttösadetakkia, sillä joka paikassa on sateen mahdollisuus, Kotakorpi sanoo.

Pori Jazz, Pori

Pori Jazz -festivaali heinäkuussa 2015.
Kuva Pori Jazz -festivaaleilta vuonna 2015.Ari Lahti / AOP

Pori Jazzien päätösviikonloppuna Kirjurinluodolla järjestetään tapahtuman isoimmat konsertit. Perjantaina ja lauantaina esiintyjinä nähdään muiden muassa Richard Ashcroft, Gregory Porter, Ms. Lauryn Hill ja Seal.

– Poriin kannattaa varata mukaan sadevarusteet, sillä perjantaina voi vettä tulla enemmänkin. Illemmalla Porissa on myös ukkosriskiä, mutta yöksi sateet väistyvät. Lauantaina voi tulla sadekuuroja, mutta todennäköisempää on, että päivällä aurinkokin pääsee paistamaan, Kotakorpi ennustaa.

Ilosaarirock, Joensuu

Ilosaarirockissa Joensuun Laulurinteellä esiintyy viikonlopun aikana joukko Suomen eturivin artisteja Sannista Cheekiin. Ulkomaisia esiintyjiä ovat esimerkiksi brittiläinen Paradise Lost ja tanskalainen Volbeat.

– Joensuun yli kulkee perjantaina sadealue ja etenkin illasta on ukkosriskiä. Lauantaina iltaa kohti mentäessä yhtenäisemmät sateet näyttävät väistyvän. Illalla pitäisi jo auringonkin paistaa. Sunnuntaina on riski sadekuuroille, mutta päivä näyttää suhteellisen aurinkoiselta. Lämpötila on viikonloppuna parhaimmillaan parikymmentä astetta, ja öisin ei ole 15:tä astetta viileämpää.

Savonlinnan oopperajuhlat, Savonlinna

Kuva Otellon harjoituksista.
Kuva Otellon harjoituksista Savonlinnan oopperajuhlilla.Soila Puurtinen / Savonlinnan Ooperajuhlat

Oopperajuhlat jatkuvat Savonlinnassa elokuun alkuun asti. Tällä viikolla ohjelmistossa kuullaan Giuseppe Verdin säveltämiä oopperoita, jotka on tehty William Shakespearen näytelmien pohjalta.

– Perjantaina Savonlinnassa voi tulla vettä paikoin reilusti ja illalla on riski ukkospuuskille. Lauantai on huomattavasti paremman näköinen, kun sateet hitaasti väistyvät. Aurinkokin pääsee todennäköisesti paistamaan. Sunnuntai näyttää myös melko aurinkoiselta. Aivan hellettä ei ole tiedossa, mutta kuitenkin parikymmentä astetta päivällä auringossa.

Kaustinen Folk Music Festival, Kaustinen

Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla soitto jatkuu sunnuntaihin asti. Ohjelmassa ovat muun muassa Tallarin 30-vuotisjuhlakonsertti, Matti Esko, Anssi Kela sekä paljon pelimanneja.

– Kaustiselle saapuu illalla sateita, mutta ne eivät ole kovin voimakkaita. Lauantaina tulee todennäköisesti sadekuuroja, mutta kyllä sielläkin aurinko paistaa. Sadekuuroja on tulossa Kaustiselle myös sunnuntaina.

Jyväskylän kesä, Jyväskylä

Jyväskylän oma kaupunkifestivaali huipentuu viikonloppuna. Ohjelmassa on esimerkiksi neulefestaria, harrastajateatterikesää sekä hiphopfestivaalia. Päätöskonsertissa esiintyy Pentti Hietanen ja Tessa Virta Orkesteri.

– Jyväskylään sateet saapuvat perjantaina jo iltapäivästä. Illan ja yön aikana yli menevässä sadealueessa on riskiä myös ukkosille. Lauantaina on kirkkaampaa, mutta sadekuuroja voi tulla. Enemmän on poutaista kuin sadetta.

Rotuaari Piknik, Oulu

Oulun kaupunkifestivaali Rotuaari Piknik tuo kaupunkiin kotimaisia esiintyjiä. Perjantaina ja lauantaina ohjelmassa ovat Mira Luoti, Erin, Vesala, Tuohimaa, Yö ja Popeda.

– Perjantaina Oulussa paistaa päivällä aurinko, mutta illalla tulee jonkin verran sadetta. Lauantai on siellä aika sateinen, mutta on mahdollista, että sateet väistyvät päivän aikana. Ilta voi Oulussa olla poutaisempi, mutta lauantai ja sunnuntai ovat pohjoisessa selkeästi sateisempia kuin etelässä, meteorologi Kerttu Kotakorpi ennustaa.