Ruoantuotannon juuret kiinnostavat – hämäläistilat avaavat ovet uteliaille

Tahdotko rapsuttaa lehmää tai silittää lammasta? Entä kiinnostaako kurkistaa yksityiseen maatalousmuseoon? Tämä kaikki on mahdollista Hämeenlinnan seudulla lauantaina, kun Hämeenlinnan MTK-yhdistykset ja Kasvua Hämeessä-hanke järjestävät Avoimet Maatilat päivän.

luonto
Lammas leikkaa valleilla kortta kovemmin kuin ruohonleikkuri
Lauantaina pääsee kurkistamaan muun muassa lammastilan arkeen.Ville Välimäki / Yle

Ruoantuotannon juuret kiinnostavat ihmisiä. Elämä maalla on muuttunut vuosien ja vuosikymmenten saatossa, ja moni arkinen asia saattaa olla uutta myös vähän vanhemmallekin. Etenkin nuoret aikuiset haluavat nähdä maatilan arkea ja näyttää sitä myös lapsilleen.

Maatiloihin pääseekin tutustumaan Hämeenlinnan seudulla lauantaina, kun maatilat avaavat ovensa vieraille. Avoimet Maatilat -päivän aikana ihmiset pääsevät vaikka navettaan tai pellolle.

– Näyttää siltä, että kiinnostusta maatilakierrokselle on, kertoo MTK Hämeen ohjelmapäällikkö Siri Taalas. Olemme jakaneet tietoa päivästä esimerkiksi somessa ja meidän järjestämä bussiretki täyttyi hyvin nopeasti.

Taalas kertoo, että tuotantotilojen lisäksi ovet ovat avoinna Hämeenlinnan seudun marjatiloilla ja tilamyymälöissä. Hauholla järjestetään myös metsänkorjuunäytös. Päivän aikana voi tutustua myös yksityiseen maatalousmuseoon, joka normaalisti ei ole auki yleisölle.

Tilaisuus on osa Hämeenlinnan Luonto ja vesi teemavuoden tapahtumia.