Helsingin eläinsuojeluyhdistys yrittää yhä ratkaista ilmapiiriongelmaansa

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen Martti From harmittelee yhdistyksen ongelmia: työilmapiiri on kauttaaltaan tulehtunut. Yhdistyksen puheenjohtaja Hannele Luukkainen pitää väitteitä työilmapiiriongelmista perättöminä. Hesyn hallitus aikoo kerääntyä kokouspöydän ääreen tänään maanantaina.

Kotimaa
Kaksi harmaata kissaa istuu häkissä. Kissaveljekset Hannu ja Hemmo löytyivät maalaistalon pihalta Iisalmen Hernejärveltä. Kissat tulivat Kuopion löytöeläinsuoja Piskikseen 10 kissan laumasta.
Marianne Mattila / Yle

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn työilmapiiriongelmat ovat jälleen esillä.

Hallituksen jäsenen Martti Fromin julkisen Facebook-päivityksen mukaan yhdistyksessä ei ole työntekijää, jota ei olisi kiusattu tai savustettu, eikä toisaalta yhtään ihmistä, joka ei olisi ollut kiusaajana tai savustajana jossain leirissä.

Yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Helsingin kokoomuksen kaupunginvaltuutettunakin toiminut Hannele Luukkainen pitää Fromin väitteitä perättöminä, eikä kommentoi Yle Uutisille Hesyn tilannetta.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu tänään

Hesyn ongelmat ovat jatkuneet lähes koko 2000-luvun ajan, mistä kertoo esimerkiksi Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastus tältä keväältä. Työntekijät sanovat siinä kokeneensa häirintää ja epäasiallista kohtelua. Erinäisiä työilmapiiriselvityksiä on vuosien varrella tehty, mutta niiden käytäntöönpano on unohtunut.

– Yhdistyksessä on ollut tapana pyörtää päätöksiä, kun ne ovat osoittautuneet juridisesti kimuranteiksi. Asioita ei osata ottaa asioina, vaan ne kytketään henkilöihin ja päätökset tehdään tunnepohjalta, From sanoo Yle Uutisille.

Elokuun alussa Hesyn on määrä saada kokopäiväinen toiminnanjohtaja. Yhdistykseltä onkin pitkään puuttunut selkeä esimies.

Hesyn hallitus kokoontuu tänään maanantaina klo 16. Ylen saamien tietojen mukaan esityslista on pitkä, ja odotettavissa on joukko kiiivaita puheenvuoroja. Yhdistyksen hallituksessa vaikuttavat pitkälti samat ihmiset kuin ennenkin.