Järjestys ei säilynyt – Pyhäjärven valtuuston juhlakokous jouduttiin keskeyttämään

Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla valtuuston puheenjohtaja joutui keskeyttämään valtuuston kokouksen torstaina. Keskustelu tilinpäätöksestä ja vastuuvapauden myöntämisestä kävi niin kuumana, että puheenjohtaja ei saanut valtuutettuja rauhoittumaan. Uusi kokous järjestetään eri kutsusta myöhemmin.

Kotimaa
Pyhäjärven kaupungintalo.
YLE

Pyhäjärven valtuuston puheenjohtaja ei saanut järjestystä säilymään valtuuston kokouksessa torstaina, joten kokous keskeytettiin. Käsittelyssä oli vuoden 2015 tilinpäätös ja vastuuvapauden myöntäminen.

Valtuusto on tehnyt asiasta päätöksen jo aiemmin. Kaupunginhallitus ei kuitenkaan pannut päätöstä täytäntöön, kun se katsoi, että valtuuston kokouksessa tehdyt äänestykset oli tehty väärässä järjestyksessä.

Pyhäjärven kaupunginjohtaja Veikko Tikkanen kertoo, että tuoreimmassa valtuuston kokouksessa ei kuitenkaan päästy uusia äänestyksiä tekemään, koska osa valtuutetuista halusi, että asia otetaan uudelleen käsittelyyn alusta saakka.

Tikkasen mukaan keskustelu kävi niin kuumana, että puheenjohtaja keskeytti kokouksen, koska salissa ei säilynyt järjestys.

Valtuusto kokoontuu uudelleen eri kutsusta.

Pyhäjärven valtuuston kokous oli 150-vuotisjuhlakokous. Ensimmäinen kuntakokous Pyhäjärvellä kutsuttiin koolle 14. heinäkuuta 1866.

Ennen kokouksen keskeyttämistä valtuusto ehti päättää, että juhlavuoden kunniaksi teetetään kirja pitäjän historiasta.