Kuorma-auto syöksyi ihmisjoukkoon Nizzassa – viranomaiset: ainakin 75 kuollut

Ainakin 75 on kuollut, on paikallinen viranomainen kertonut televisiokanavan haastattelussa. Lisäksi 50 on loukkaantunut kuorma-auton ajettua ihmisjoukkoon Nizzassa. Kuljettaja on ammuttu kuoliaaksi.

Ulkomaat
Pelastushenkilökuntaa Iskualueella Nizzassa.

Nizzan kaupungissa kuorma-auto on syöksynyt ihmisjoukkoon.

Alueen johtaja Christian Estrosi on kertonut, että kuorma-auto oli täynnä aseita ja kranaatteja. Nizzan poliisi ampui kuorma-auton kuskin.

Ranskan terrorisminvastaista tutkimusryhmää on pyydetty aloittamaan hyökkäyksen tutkinta.

Paikallinen viranomainen Sebastien Humbert kertoi kuorma-auton ajaneen ihmisjoukkoon pitkän matkaa, mikä selittäisi uhrien suurta määrää, kirjoittaa uutistoimisto Reuters.

Nizzan pormestari Christian Estrosi kirjoitti Twitter-tilillään, että ilmeisesti kymmeniä on kuollut hyökkäyksessä ja kehotti ihmisiä pysymään kodeissaan.

Viranomaisten sanovat, että kyseessä saattaa olla hyökkäys, kertoo uutistoimisto AFP. Onnettomuuden syystä ei ole kuitenkaan vielä tarkempaa tietoa.

Paikallinen lehti kertoo ihmisten panikoituneen ja juosseen karkuun pitkin Promenade des Anglaisia, jossa hyökkäys tapahtui.

AFP:n toimittaja kertoo nähneensä valkoisen rekka-auton ajaneen kovaa vauhtia kadulla, jossa ihmiset olivat palaamassa koteihinsa itsenäisyyspäivän ilotulituksen jälkeen.

Ranskalaisessa rannikkokaupungissa ihmiset olivat olleet viettämässä Ranskan kansallispäivää Promenade des Anglaisilla, kun auto ajoi ihmisjoukkoon.

Suomen ulkoministeriö sekä lähetystö Pariisissa seuraavat tilannetta. Nizzaan matkustuilmoituksen tehneille suomalaisille on ilmoitettu Nizzan viranomaisten kehoituksesta pysyä sisätiloissa.

Yle seuraa tilannetta.

Lähteet: AFP, Reuters