Kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Nizzassa – 80 kuollut iskussa

Aseita täynnä ollut kuorma-auto ajoi väkijoukkoon rannikkokaupunki Nizzassa. Poliisi ampui iskun tekijän, tämän henkilöllisyys ei ole kuitenkaan vielä selvinnyt. Ainakin 80 ihmistä on kuollut. Uhrien joukossa on useita lapsia, Ranskan presidentti Francois Hollande on kertonut.

Ulkomaat
Pelastushenkilökuntaa Iskualueella Nizzassa.

Nizzassa kuorma-auto ajoi ihmisjoukkoon myöhään torstai-iltana. Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve on kertonut ainakin 80 ihmisen kuolleen ja 18 olevan kriittisessä tilassa. Presidentti Francois Hollande sanoi menehtyneiden joukossa olevan useita lapsia.

Valkoinen kuorma-auto ajoi jalkakäytävälle ja jatkoi ajoaan väkijoukkoon. Auto ajoi väkijoukossa usean sadan metrin matkan. Silminnäkijät ovat kertoneet ihmisten juosseen karkuun paniikissa.

Ihmiset olivat viettämässä Ranskan itsenäisyyspäivää rantapromenadi Promenade des Anglaisilla, jossa hyökkäys tapahtui.

Iskun tekijän henkilöllisyydestä ei vielä varmuutta

Presidentti Hollande sanoi iskun muistuttavan terrori-iskua. Iskun tekijän henkilöllisyydestä ei ole kuitenkaan vielä varmuutta. Poliisi ampui hyökkäysauton kuskin. Nizzan pormestari Christian Estrosi on kertonut, että kuski oli ampunut ihmisiä kohti ennen kuin poliisi ampui tämän.

Poliisilähteiden mukaan autosta on löytynyt ranskalais-tunisialaiset henkilöpaperit.

– Kuskin henkilöllisyyden varmistaminen on edelleen käynnissä. Mutta henkilöpaperit kuuluvat 31-vuotiaalle Nizzassa asuvalle miehelle.

Alueen viranomaiset ovat kertoneet, että kuorma-auto oli täynnä aseita ja kranaatteja.

Hätätila jatkuu Ranskassa

Kyseessä on kolmas vakava isku Ranskassa 1,5 vuoden aikana. Ranskan terrorisminvastaista tutkimusryhmää on pyydetty aloittamaan Nizzan hyökkäyksen tutkinta.

Ranskan kansallista hätätilaa jatketaan kolmella kuukaudella. Vain muutamia tunteja ennen Nizzan hyökkäystä Ranska oli ilmoittanut lopettavansa hätätilan heinäkuun 26. päivänä. Ranska julisti hätätilan marraskuussa 2015 tehtyjen Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Eri valtioiden poliittiset johtajat sekä Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk ovat pitäneet minuutin hiljaisen hetken Mongolian Ulaanbaatarissa järjestetyssä Asem-kokouksessa. Yhdistyneet kansakunnat on tuominnut iskun ”barbaarisena”.

Lähteet: AFP, Reuters, AP