1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Kansanedustaja oli kymmenen metrin päästä iskupaikasta: Satoja ihmisiä juoksi vastaan, ihmiset tunkeutuivat hotellin respaan ja hissiin

Ranskan Nizzasta tavoitettu RKP:n kansanedustaja Joakim Strand kuvailee tunnelmia Nizzassa tällä hetkellä sekavaksi. Strand oli juuri palaamassa hotellille, kun isku tapahtui. Isku sai aikaan kaaoksen Nizzan kaduille.

Joakim Strand
Kristiina Broman oli perheineen Nizzassa terrori-iskun aikaan. Iskussa kuoli ainakin 80 ihmistä.

Ranskan Nizzassa on tapahtunut vakava isku, jossa kuorma-autolla ajettiin kansallispäivää juhlivien ihmisten päälle Nizzan rantakadulla.

RKP:n kansanedustaja Joakim Strand oli aivan iskupaikan lähettyvillä. Strand oli juuri palaamassa hotellille, kun yhtäkkiä satoja ihmisiä alkoi juosta vastaan. Ihmiset huusivat ja kiljuivat.

Strand kuvailee ihmismassan tunkeutuneen hotelliin, jossa Strand on majoittuneena. Ihmisiä tuli hissiin ja he vaativat, että hissi on äkkiä saatava ylöspäin.

– Hirveä kaaos ja hämärä tilanne muutenkin. Kävi ilmi, että nurkan takana tyyppi oli vetänyt kuorma-autollaan, että oltiin ihan keskellä tapahtumia. Aika erikoinen alku lomalle. Tosi surullinen olo, Strand kuvailee.

Strand sanoo, että ihmiset olivat huutaneet, että kadulla kuuluisi laukauksia. Strand itse ei osaa sanoa kuuliko hän laukauksia, vai oliko kyse ilotulitteista, joita ammuttiin Ranskan itsenäisyyspäivän juhlinnan vuoksi.

– Oli aika hämärä tilanne. Sireenit täällä lauloivat neljä tuntia putkeen, Strand kuvailee.

Strandin mukaan hän seuraa tapahtumien kulkua tällä hetkellä lähinnä tiedotusvälineiden kautta ja pitämällä yhteyttä Suomeen.