Nizzan kuorma-auton täpärästi väistänyt suomalaismies kertoo kauhunhetkistä: "Se lanasi alleen kaiken"

Nizzassa oleva Olli Anttonen kertoo, että koko kaupunki on shokissa. "Ihan kuin sotatila olisi päällä", hän kuvailee.

Ulkomaat
tPoliisit tutkivat iskussa käytettyä rekkaa Nizzassa
Ranskalaissyyttäjän mukaan Nizzassa väkijoukkoon ajanut Mohamed Lahouaiej Bouhlel ei toiminut yksin vaan hänellä oli rikostovereita.Luca Bruno / AP

Nizzassa lomalla oleva Olli Anttonen väisti vaimonsa kanssa täpärästi ihmisten päälle ajaneen kuorma-auton Nizzassa, kun he olivat palaamassa kansallispäivän ilotulituksesta.

– Yhtäkkiä ihmiset alkoivat huutaa ja iso auto tuli rantapromenadia pitkin todella kovaa vauhtia. Arvioisin, että vauhti oli 80–90 kilometriä tunnissa, ja se lanasi alleen kaiken.

He väistivät auton noin 10 metrin etäisyydeltä.

– Siinä ei ollut enää niin paljon ihmisiä ruuhkautuneena kuin lähempänä varsinaista ilotulituspaikkaa, jossa ei varmasti ollut ihmisillä mitään mahdollisuutta paeta.

Tilanne eteni nopeasti, minuuteissa.

– Joku tuli huutamaan, että menkää pois, menkää pois. Samassa valkoinen auto hurahti ohi ja lanasi ihmisiä. Kyseessä oli todella iso auto, hän kertaa tapahtumia.

– Yhtäkkiä vain ihmiset alkoivat huutaa ja laota.

Anttonen kertoo, että koko rantapromenadi on suljettu ja heidän huoneensa lähistöllä kadulla makaa yhä ruumiita peitettynä. Rikospaikkatutkijat valkoisessa haalareissaan ovat paikalla. Penkkejä ja roskalaatikoita on lentänyt pitkin rantaa.

Matkasuunnitelmat muuttuivat

Järkyttävät tapahtumat saivat Anttosen ja hänen vaimonsa muuttamaan matkasuunnitelmaansa. He palaavat Suomeen jo tänään, vaikka ehtivät olla kaupungissa vasta pari päivää.

– Tällaista ei ikinä uskoisi tapahtuvan, vaikka edellisen kerran olimme Pariisissa kahdeksan kuukautta sitten viikkoa ennen kuin siellä tapahtui valtava terroristi-isku.

Koko kaupunki on shokissa, hän kuvailee.

– Ihan kuin sotatila olisi päällä.