Nuoret miehet peruvat roolejaan Tuntemattoman sotilaan joukkokohtauksissa – naisilta leikataan jo hiuksia

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan joukkokohtauksiin kaivataan kipeästi nuoria miehiä, sillä suuri osa avustajiksi ilmoittautuneista on estynyt tulemasta. Heitä paikkaamaan on saatu kymmeniä naisia, jotka ovat suostuneet leikkauttamaan hiuksensa.

kulttuuri
sotilaita metsässä
Veikkaus

Uuden Tuntemattoman sotilaan kuvauksiin haetaan taas avustajia. Etenkin joukkokohtauksiin on kova pula nuorista miehistä.

– Tarvitsemme nuoria miehiä, joiden ulkonäkö sopii sota-aikaan. Ruumiinrakenne saa olla hoikka ja ikä noin 16-35 vuotta. Murteet ja aseenkäsittelytaidot ovat aina plussaa, kertoo roolittaja, avustajakoordinaattori Raakel Huikuri.

Aku Louhimiehen ohjaamaa elokuvaa kuvataan nyt Vekaranjärvellä Kouvolassa. Mukaan tarvittaisiin pelkästään siellä kymmeniä avustajia. Elokuvaan haki ennen kuvauksia jopa 14 000 avustajaa, mutta suuri osa heistä on yli-ikäisiä jokapäiväisiin rooleihin. Monet ovat myös peruneet tulonsa, kun aikataulut eivät ole osuneet yksiin.

– Loma-aikana on ollut hankala saada porukkaa mukaan. Kun olemme soittaneet perään, he ovat sanoneet etteivät pääsekään. Monet myös hakivat isompia rooleja tai olisivat käytettävissä vain tiettyinä päivinä, Huikuri toteaa.

Tarvitaan myös vauvoja ja vaareja

Sotilaiden rooleihin ei ole voitu ottaa pitkätukkaisia naisia. Ruumiinrakenteeltaan sopivat naiset kuitenkin kelpaavat, jos he suostuvat leikkauttamaan hiuksensa.

– Hiusten leikkauttaminen yhden päivän roolia varten voi olla iso kynnys. Olemme silti saaneet muutamia kymmeniä naisia, jotka ovat lähteneet siihen. Hienoa uhrautumista.

Hiusten leikkauttaminen yhden päivän roolia varten voi olla iso kynnys.

Raakel Huikuri

Kaikenikäisille avustajille on Huikurin mukaan kuitenkin jatkossa tarvetta.

– Tulossa on paljon erilaisia isoja joukkokohtauksia. Kuvaamme Suomenlinnassa alkusyksystä ison paraatikohtauksen. Siihen voivat hakea kaikenikäiset vauvasta vaariin.

Hyviä avustajia nostettu isompaan rooliin

Kuvauksiin haettiin aiemmin kesällä myös suomenhevosia. Niitä on löytynyt paljon.

– Myös hevoskärryjen ajajiksi on ilmoittautunut paljon taitavia miehiä. Hevosenkäsittelytaitoisille miehille on paljon tilausta.

Avustajan rooli on yleensä pieni, mutta Huikurin mukaan joukosta on löytynyt todellisia helmiä isompiinkiin rooleihin.

– Se on ihan mieletön kenttä katsoa, kenellä on kiinnostavat kasvot ja kuka tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Avustajien riveistä on nostettu jo useampi avustaja näyttelijäksi. Se on ilon hetki sekä hänelle että meille.