1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Maestro Riccardo Muti johtaa ensi kertaa Suomessa – harvinaista musiikkiherkkua Olavinlinnassa

Savonlinnan Oopperajuhlilla valmistaudutaan juhlien historian merkittävimpään kapellimestarivierailuun. Maailman kuuluisimpia orkestereita ja oopperataloja johtanut maestro Riccardo Muti johtaa sunnuntaina sinfoniakonsertin Olavinlinnassa.

kulttuuri
Riccardo Muti johtaa Chicagon Sinfoniaorkesteria.
Riccardo Muti johtaa Chicagon Sinfoniaorkesteri. Arksitokuva.Todd Rosenberg

Sunnuntaina Olavinlinnassa soittaa maestro Riccadro Mutin perustama ja koulima satajäseninen Luigi Cherubini -nuoriso-orkesteri. Se on soittanut myös Ravennan seurueen oopperaesityksissä. Sinfoniakonserttia varten orkesteri on täydennetty kolmella kymmenellä soittajalla täyteen mittaan, eli noin sataan soittajaan.

Riccardo Muti on urallaan yhä enemmän paneutunut muusikoiden kouluttamisen. Luigi Cherubini -nuoriso-orkesterin lisäksi hän on pitänyt italiaisen oopperan akatemiaa nuorille kapellimestareille, harjoituspianisteille ja laulajille. Mutin oma ura sai vauhtia Guido Cantelli -kapellimestarikilpailun voitosta 1967.

Riccardo Mutin kansainvälisestä arvostuksesta kertovat monien valtioiden ja myös paavin myöntämät kunniamerkit ja ritarin arvot. Muti ei ole ennen esiintynyt Suomessa. Nyt teokset ovat Beethovenin Coriolan-alkusoitto ja ”Kohtalonsinfonia” sekä Schubertin ”Keskeneräinen” sinfonia. Konsertti päättää ravennalaisten vierailun Savonlinnassa.

Lue seuraavaksi