Ilosaarirockissa mahdollisesti Suomen kolkoin poliisiasema

Viranomaisilla on Ilosaarirockin festivaalialueella käytössään yhteinen johtokeskus. Työmaakontti toimii pienimuotoisena pelastus- ja poliisiasemana.

Ilosaarirock
Viranomaisten yhteinen johtokontti Ilosaarirock-alueella.
Esa Huuhko / Yle

Ilosaarirockin pääportin vieressä nököttää punainen työmaakontti, jonka ympärillä kieppuu erilaisia sähköpiuhoja.

Palomiesten, ensihoidon ja poliisin yhteisessä johtokeskuksessa viranomaiset voivat tehdä käytännön työtään rock-huuman keskellä. Käytössä ovat kaikki työhön tarvittavat omat järjestelmät ja tietokannat.

– Tämä Ilosaarirockin turvakorttelijärjestely on ollut jo useita vuosia käytössä. Johtokontissa viranomaisyhteistyö saadaan hyvin käyntiin mahdollisten onnettomuustilanteiden sattuessa, Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Ville Leinonen kertoo.

Palomies, SPR:n vapaaehtoinen ja poliisi viranomaisten johtokontissa Ilosaarirockissa.
Esa Huuhko / Yle

Itä-Suomen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Olli Korpi muistuttaa rokkaajia siitä, että kontilla saa vierailla mikäli on asiaa viranomaisille. Suinpäin kontille ei pidä kuitenkaan rynnätä.

– Esimerkiksi rikosilmoituksen tekemisessä kannattaa käyttää omaa harkintaa. Kiireellisissä tapauksissa poliisi totta kai ottaa ilmoituksen vastaan, mutta jos rikoksen voi ilmoittaa myöhemmin niin suosittelen poliisilaitosta tai nettiä, Korpi neuvoo 8 vuoden Ilosaarirock-kokemuksellaan.