Kokenut Nizzan-matkaaja: "Uskon, että kukaan ei ole osannut pelätä mitään"

Yli 80 kuolonuhria vaatinut terrori-isku turistien suosimaan Nizzaan järkyttää myös Suomessa. Siitä huolimatta esimerkiksi kemiläinen Pirkko Parkkila pitää kiinni lomasuunnitelmistaan ja aikoo lähteä Nizzaan sunnuntaina. Iskun tapahtumapaikka on hänelle tuttu ja hän on ollut aiemmin seuraamassa myös kansallispäivän juhlintaa rantabulevardilla.

Kotimaa
Pirkko Parkkila
Pirkko Parkkila

Kemiläisellä parturi-kampaamoyrittäjä Pirkko Parkkilalla on vielä muutama asiakas ennen odotettua lomaa, jonka aikana hän aikoo suunnata Nizzaan Ranskan Rivieralle. Päivä sai kuitenkin ikävän varjon ylleen Parkkilan saavuttua aamulenkiltä ja avattua radion, jolloin hän sai tietää Nizzassa yöllä yli 80 ihmisen hengen vaatineesta terrori-iskusta.

Loma on aina kiva, mutta tietysti nuo tapahtumat kauhistuttavat.

Pirkko Parkkila

Parkkila on lomaillut Nizzassa lukuisia kertoja, ensimmäisen kerran jo parikymmentä vuotta sitten. Nyt tapahtunut isku ei saanut kuitenkaan perumaan matkaa, vaikka hänen varaamansa hotelli sijaitsee vain noin kilometrin etäisyydellä iskupaikasta.

Lähtö tämänkertaiselle 11 yötä kestävälle matkalle Nizzaan on edessä sunnuntaina.

– Loma on aina kiva, mutta tietysti nuo tapahtumat kauhistuttavat, Parkkila summaa lomatunnelmansa.

Hän on lomaillut Nizzassa parikymmentä kertaa.

– Nizza on hyväksi havaittu ja kiva lomapaikka. Toisaalta tuntuu uskomattomalta, että siellä tapahtuu tällaista.

Terrori-iskun mahdollisuus käynyt mielessä

Terrori-iskun mahdollisuus Nizzassa oli kuitenkin käynyt Parkkilalla mielessä jo aiemmin.

– Joskus olemme puhuneet kavereiden kanssa, että siellä voisi hyvinkin tapahtua, koska ihmisiä liikkuu todella paljon Ranskan Rivieralla.

Uskon, että kukaan ei ole osannut pelätä mitään.

Pirkko Parkkila

Isku tapahtui Ranskan kansallispäivänä, jota ihmiset olivat juhlimassa. Myös Parkkila on ollut aiemmin Nizzassa Ranskan kansallispäivänä ja kokenut juhlallisuudet.

– Kaikki turistit ovat siellä ja myös ranskalaisia on todella paljon. Siellä on todella hieno ilotulitus ja paljon bändejä sekä erilaisia soittajia ja tanssijoita. Ne ovat todella hienot ja upeat juhlat.

Parkkilan sanoo voivansa kuvitella, minkälainen paniikki iskupaikalla on vallinnut.

– Rantabulevardi on leveä, sinne mahtuu paljon ihmisiä ja lähistöllä on vain kapeita katuja. Varmasti tulee paniikki, eikä kukaan oikein tiedä, minne mennä.

Kulkueeseen kuuluu ihmisten lisäksi ajoneuvoja.

– Varmasti osa on ajatellut, että tämä kuuluu siihen kulkueeseen. Uskon, että kukaan ei ole osannut pelätä mitään, Parkkila pohtii.

Nizzaan myös jatkossa

Lentoyhtiöltään tai hotelliltaan Parkkila ei ole saanut ohjeistuksia iskun jälkeen, mutta uskoo iskun seurausten olevan havaittavissa vielä sunnuntaina.

– Todennäköisesti siellä on enemmän poliiseja ja turvatarkastukset lentoasemalla ovat todella tiukat. Toivottavasti rantabulevardi aukeaa, sillä bulevardilla on todella kiva liikkua.

Nizzasta lomapaikkana pitävä Parkkila ei ainakaan vielä suunnittele vaihtavansa lomakohdettaan tulevinakaan vuosina. Järkyttävistä tapahtumista huolimatta hän uskoo pääsevänsä lomatunnelmaan myös nyt.