1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Länsimetro

Edes Espoon valtuusto ei saa Länsimetro-pöytäkirjoja

Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen ei suostunut luovuttamaan yhtiön pöytäkirjoja edes valtuustoryhmille. Valtuustoryhmien puheenjohtajien puheenjohtaja Seppo Huhdan (ps.) mukaan syynä oli se, että Länsimetron hallituksen puheenjohtaja on sen kieltänyt.

Rakennustyöntekijöitä tulevan länsimetron tunnelissa. Kuva: Yle

Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Huhta kertoo pyytäneensä turhaan Länsimetron hallituksen pöytäkirjoja yhtiön toimitusjohtaja Matti Kokkiselta. Huhta on valtuustoryhmien puheenjohtajista koostuvan neuvottelutoimikunnan istuva puheenjohtaja.

– En pyytänyt papereita perussuomalaisten käyttöön, vaan valtuustoryhmien käyttöön, alleviivaa Huhta.

Huhdan mukaan Kokkinen oli kieltäytynyt luovuttamasta papereita vedoten hallituksen puheenjohtajan, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalon kieltoon luovuttaa papereita. Huhta sanoo nyt odottavansa Isotalon loman päättymistä asian selvittämiseksi.

– Minua kuten varmasti muitakin valtuutettuja sekä kuntalaisia kiinnostaa, miksi tässä näin kävi. Voi sanoa, että en kaipaa syyllisiä, vaan tietoa siitä, miksi metro ei kulje, sanoo Huhta.

Huhta pyysi yhtiön hallituksen pöytäkirjoja vuoden ajalta. Hänen mielestään valtuustoryhmien on ne saatava. Espoon kaupunki on yhtiön pääomistaja ja sen ylin päättävä elin on valtuusto.

– Vaikka Länsimetro kuinka on osakeyhtiö ja itsenäinen, niin sen nyt kuitenkin sattumoisin on kuntalaisten omistama, Huhta sanoo.

Huhta ei tiedä syytä asiakirjojen salaamiseen.

– En tiedä, mikä Isotalon ajatus on. Jos hallitus on päättänyt, että niitä ei anneta, niin miksi se on niin päättänyt, Huhta ihmettelee.

Seuraavaksi Huhta kertoo odottavansa Isotalon loman päättymistä ja pyytää asiakirjoja sitten häneltä.

– Jos vastaus on ei, niin kysyn miksi. Katsotaan sitten, mitkä ovat perustelut. Jos taas asiakirjat saadaan, niin tutustumme niihin ja vedämme sitten johtopäätöksiä, Huhta sanoo.