Puolueet pettyivät SuomiAreenan kansalaistoriin: "Teltallemme ei löydetty"

Viime viikolla järjestetty SuomiAreena saa voimakasta arvostelua puolueilta, jotka kokevat joutuneensa kansalaistorilla väärään paikkaan. Puolueiden teltta ei ollut keskeisellä paikalla vaan Eetunaukion perällä poissa kävelykadun pääväylältä.

SuomiAreena
SuomiAreenan puoluetelttoja.
Päivi Meritähti / Yle

Satakunnan puolueväki haluaa ensi vuonna paremmalle paikalle SuomiAreenan kansalaistorilla. Osa puolueväestä on valmis jopa niin radikaaliin ratkaisuun, että ei osallistu kansalaistorille, jos puolueteltalle ei löydy parempaa paikkaa kuin Eetunaukion peränurkka Eetu Salinin patsaan lähellä.

Telttaa ei löydetty.

Tapio Huhtanen (kesk.)

Perussuomalaisten piirin puheenjohtaja Anssi Joutsenlahti pitää harmillisena, että puolueiden toiveita ei kuunneltu etukäteen.

– Puolueteltta oli ihan sivussa kaikesta. Mistähän lienee tuommoinen paikka löytynyt? Koko SuomiAreena rakentuu osaltaan puolueiden varaan, joten ei puolueita kannattaisi hylkiä, Joutsenlahti sanoo.

SuomiAreena rakentuu osaltaan puolueiden varaan, joten ei puolueita kannattaisi hylkiä.

Anssi Joutsenlahti (ps.)

"Tori olisi hyvä paikka"

Keskustapiiin puheenjohtaja Tapio Huhtanen toivoo, että puolueille löytyisi paikka esimerkiksi Porin torilta tai kävelykadulta kuten aiempina vuosina.

– Useat ihmiset tulivat tänä vuonna kävelykadulla vastaan ja kyselivät, missä telttamme sijaitsee. Telttaa ei löydetty, Huhtanen sanoo.

Puolueiden aktiivit sanovat pitävänsä kaikesta huolimatta SuomiAreenaa erittäin merkittävänä yhteiskunnallisena tapahtumana, joka on poliitikoille tärkeä kohtaamispaikka niin toistensa kuin äänestäjien kanssa.