Syyttäjä: kymmenen alaikäistä kuoli Nizzassa

Loukkaantuneita on yhteensä 202. Heistä 25 on elintoimintoja ylläpitävien koneiden varassa ja 52 kriittisestä tilassa. Poliisi on vahvistanut tekijän sormenjälkien perusteella.

Ulkomaat
Ihmiset ovat ilmaisseet osanottoaan Nizzan tapahtumien johdosta eri puolilla maailmaa.
Ihmiset ovat ilmaisseet osanottoaan Nizzan terrori-iskun johdosta eri puolilla maailmaa. Tämä viesti on Moskovasta.AOP

Nizzan terrori-iskussa kuoli kymmenen alaikäistä, sanoi Pariisin terrorismin vastainen syyttäjä François Molins. Kuolleiden määrä on pysynyt aiemmin kerrotussa 84 ihmisessä.

Loukkaantuneita on yhteensä 202. Heistä 52 on kriittisestä tilassa ja heistä 25 on elintoimintoja ylläpitävien koneiden varassa, Molins kertoi tiedotustilaisuudessa.

Syyttäjän mukaan hyökkääjä ampui useita laukauksia poliisia kohti ennen kuin poliisi ampui hänet kuoliaaksi. Viranomaiset ovat vahvistaneet sormenjälkien perusteella, että kuorma-autoa ajoi Mohamed Lahouaiej-Bouhlel.

Poliisi löysi yhden pistoolin. Lisäksi kuorma-auton hytissä oli useita tekoaseita.

Lahouaiej-Bouhlel on Tunisian kansalainen, vahvisti syyttäjä. Hän oli eronnut ja hänellä oli lapsia. Hänen entinen vaimonsa on poliisin kuultavana.

Viranomaiset tutkivat yhä, toimiko Lahouaiej-Bouhlel yksin vai oliko hänellä yhteyksiä joihinkin ääriryhmiin. Hän ei ole ollut Ranskan tiedustelupalvelun seurantalistalla.

Syyttäjän mukaan mikään ryhmä ei ole kertonut tehneensä iskua, mutta teko kantaa terrori-iskun tunnusmerkit.

Lähteet: AP, AFP, Reuters