Keitä olivat Nizzan iskun uhrit? Keräsimme tähän mennessä vahvistetut

Nizzan terrori-iskussa kuoli ainakin 84 ihmistä. Pariisin syyttäjän mukaan kuolleista kymmenen on lapsia tai alaikäisiä nuoria. Keräsimme tähän mennessä vahvistetut kuolonuhrit.

Ulkomaat
Näkymä Nizzan rantakadulle perjantaiaamuna 15. heinäkuuta.
Näkymä Nizzan rantakadulle perjantaiaamuna 15. heinäkuuta.Olivier Anrigo / EPA

Texasilainen isä ja poika

Euroopassa lomalla olleet Sean Copeland, 51, ja hänen poikansa Brodie, 11, kuolivat torstai-illan verilöylyssä, heidän sukulaisensa ovat vahvistaneet. Perhe asui Lakewayssa Austinin lähellä Yhdysvalloissa. Perheen loma oli alkanut Pamplonan härkäjuoksusta ja sitten se oli jatkunut Barcelonan kautta Nizzaan Ranskan kansallispäivän viettoon.

Marokkolainen musliminainen

Ranskassa asunut Marokon kansalainen Fatima Charrihi, 60, oli iskun ensimmäinen uhri. Nainen kuoli välittömästi yliajopaikalle. Charrihi käytti päähuivia ja harjoitti poikansa mukaan "todellista islamia eikä terroristien 'islamia' ". Hän oli ollut viettämässä kansallispäivää meren rannalla veljenpoikiensa ja -tyttäriensä kanssa.

Marokon suurlähetystön mukaan iskussa on kuollut kaksi marokkolaista: nainen ja hänen poikansa. Kyseessä ovat ilmeisesti eri henkilöt kuin Charrihi.

Ranskalainen perhe

Le Républicain Lorrain -sanomalehden mukaan yhden perheen neljä henkeä kuoli iskussa. Nizzassa lomailleet eläkeläispariskunta Francois ja Christiane Locatelli, 82 ja 78, sekä heidän 55-vuotias tyttärensä ja 28-vuotias tyttärenpoikansa kuolivat.

Kuolleiden joukossa on myös Marcigny'stä Nizzan läheltä kotoisin ollut Robert Marchand, 60. Hän toimi paikallisen yleisurheilujoukkueen valmentajana, ja oli Nizzassa joukkuetovereidensa kanssa.

Nuori ranskalainen pelasti vaimonsa

Pariisilainen Timothe Fournier, 27, kuoli sen jälkeen kun oli tönäissyt seitsemännellä kuulla raskaana olevan vaimonsa turvaan rekan tieltä.

Ranskalaisuhrien joukossa oli myös 28-vuotias taloustieteiden opettaja Michael Pellegrini ja 45-vuotias rajapoliisi Emmanuel Grout.

Kaksi saksalaiskoululaista ja opettaja

Saksan viranomaiset ovat vahvistaneet, että kaksi berliiniläistä lukion oppilasta ja heidän opettajansa on kuollut. Oppilaat olivat Nizzassa juhlistamassa ylioppilaaksi pääsyään.

Nuori venäläisopiskelija

Kuolleiden joukossa on myös ainakin yksi venäläinen. 21-vuotias taloustieteen opiskelija Victoria Savtshenko oli Nizzassa lomalla ystäviensä kanssa. Savtshenko kuoli, ystävätär sai vammoja jalkoihinsa.

Tunisialaisäiti kuoli, poika kateissa

Tunisian ulkoministeriön mukaan tunisialainen Olfa Bent Souayah on kuollut ja hänen 4-vuotias poikansa on yhä kateissa. Lisäksi kaksi tunisialaismiestä on myös kuollut, ministeriö lisäsi.

Algerian ulkoministeriön mukaan kaksi algerialaislasta on kuollut ja lisäksi tyttärensä luona Nizzassa vieraillut 70-vuotias algerialainen on kuolonuhrien joukossa.

Muut kansalaisuudet

Sveitsiläislehti Corriere Del Ticinon mukaan 54-vuotias sveitsiläisnainen on kuollut. Sveitsin ulkoministeriö on vahvistanut sveitsiläisnaisen lisäksi kuolleen yhden sveitsiläisen lapsen.

Lisäksi kuolleiden joukossa tiedetään olevan myös ainakin yksi armenialainen ja yksi ukrainalainen sekä kaksi Kiinan kansalaista.

Skottipari kateissa

Skotlantilaisen avioparin sukulaiset eivät ole onnistuneet saamaan yhteyttä läheisiinsä. Pariskunta oli Nizzassa lomalla, eikä heistä ole kuultu. Britannian viranomaiset ovat sanoneet, että pieni joukko brittejä on loukkaantunut iskussa, mutta yksityiskohtia ei ole tarkennettu.

Kateissa on myös Yhdysvalloista Berkeleyn yliopiston opiskelija, joka kuului vaihto-opiskelijaryhmään. Ryhmän kolme muuta opiskelijaa on loukkaantunut, he kärsivät murtumavammoista.

Suomalaisia ei tiedossa

Ulkoministeriön mukaan tähän mennessä ei ole tullut tietoon, että Nizzan iskussa olisi ollut suomalaisuhreja.