1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turkki

Turkin pääministeri televisiossa: Sotilasvallankaappauksen yritys

Hieman aiemmin illalla kerrottiin, että pääkaupungissa Ankarassa on kuulunut tulitusta. Lisäksi sotilaita on näkynyt liikekannalla ja ilmavoimien koneet lentävät matalalla Ankaran ja Istanbulin yllä.

Turkki
Turkin pääministeri Binali Yıldırım
Turkin pääministeri Binali YıldırımEPA / Katia Christodoulou

Turkissa on meneillään sotilasvallankaappauksen yritys, sanoi pääministeri Binali Yildirim televisiossa hetki sitten. Pääministerin mukaan osa armeijaa yrittää ottaa valtaa käsiinsä ilman lupaa.

Yildirim tuomitsi armeijan toimet ja vakuutti, että mikään ei vahingoita Turkin demokratiaa. Pääministerin mukaan kyseessä ovat laittomat toimet ja niihin syyllistyneet tuomitaan "ankarimman mukaan". Pääministeri sanoo, että toimia ei hyväksytä.

Yildirim puhui asiasta puhelimitse NTV:lle. Hän ei tarkentanut, mitä hallitus aikoo tehdä.

Turkin televisiokanava NTV:n kuvissa näkyy, kuinka panssarivaunut ovat Istanbulin Ataturkin kansainvälisen lentokentän sisäänkäynnillä. Panssarivaunuja näkyy myös muun muassa Ankaran ja Istanbulin kaduilla ja silloilla.

Hieman aiemmin illalla kerrottiin, että pääkaupungissa Ankarassa on kuulunut tulitusta. Lisäksi sotilaita on näkynyt liikekannalla ja ilmavoimien koneet lentävät matalalla Ankaran ja Istanbulin yllä. Istanbulin tärkeimmät sillat on suljettu.

Sotilaat ovat kehottaneet ihmisiä pysymään kodeissaan.

Sosiaalisen median tietojen mukaan sotilaat olisivat riisuneet poliiseja aseista. Turkissa sosiaalinen media on kuitenkin ilmeisesti suljettu kokonaan.

Turkkilaisten tiedotusvälineiden mukaan armeijan päämajan edustalla on näkynyt ambulansseja.

Tilanne on yhä epäselvä. Yle uutiset seuraa tilannetta.

Lähteet: Reuters, AFP, AP

Lue seuraavaksi