Armeija tulittaa siviilejä Istanbulissa – ilmavoimien hävittäjä pudotti vallankaappaajien helikopterin

Uutistoimisto Anadolun mukaan 17 poliisia on kuollut helikopterihyökkäyksessä. Vallankaappausta yrittävät sotilaat ja hallituksen puolella olevat turvallisuusjoukot tulittavat toisiaan usein paikoin.

Turkki
Turkki
Mielenosoittajia Taksimin aukiolla.Sedat Suna / EPA

Turkin armeija on avannut tulen siviilejä vastaan Istanbulissa. Uutistoimisto Doganin mukaan sotilaat avasivat tulen, kun ihmisjoukot yrittivät ylittää Bosporin siltaa osoittaessaan mieltään sotilasvallankaappausta vastaan.

Uutistoimisto AFP:n valokuvaajan mukaan ihmisiä on kuollut tai haavoittunut sillalla. Satoja ihmisiä on kokoontunut kaduille muun muassa Istanbulissa.

Uutistoimisto Anadolun mukaan 17 poliisia on kuollut Turkin erikoisjoukkojen päämajassa, kun vallankaappajien helikopterit tulittivat rakennusta Ankaran liepeillä.

Televisiokanava NTV puolestaan kertoo, että Turkin ilmavoimien F16-hävittäjä on pudottanut vallankaappaajien käyttämän Sikorsky-helikopterin Ankaran yllä. Kuolonuhreista on kerrottu.

Vallankaappausta tukevat sotilaat ja hallitusta kannattavat poliisit ovat tulittaneet toisiaan Ankarassa ja muissa kaupungeissa. Kaikki armeijan yksiköt eivät kannata vallankaappausta.

Poliisit ovat myös pidättäneet vallankaappausta yrittäneitä sotilaita.

Lähteet: AFP, Reuters, AP, Itar-Tass