Turkin vallankaappaajat näyttävät menettävän otettaan – video

Useat Turkin armeijan komentajat ovat sanoneet, että he eivät tue vallankaappausyritystä.

Turkki
Tankkeja Istanbulin kaduilla.
Amatöörivideon mukaan Turkin poliisi on pidättänyt useita sotilaita. Videon aitoutta ei ole kyetty varmistamaan. Pääkaupungin Ankaran kaduilla ajaneet tankit puolestaan ovat saaneet ihmisiltä äkeän vastaanoton.

Turkissa vallankaappausta yrittäneet armeijan sotilaat näyttävät menettävän otettaan. Turkin pääministerin Binali Yildirim sanoo, että armeijan esikuntapäällikkö ja komentajat ovat saaneet tilanteen haltuunsa.

Useat Turkin armeijan komentajat ovat sanoneet, että he eivät tue vallankaappausyritystä. Armeijan esikuntapäällikkö otettiin illalla muutamiksi tunneiksi panttivangiksi.

Kymmeniä vallankaappausta yrittäneitä sotilaita on pidätetty eri puolilla Turkkia.

Toisaalta Ankarassa parlamenttitaloa on pommitettu. Uutistoimisto Anadolun mukaan ilmasta pudotettu pommi osui lähelle parlamentin sisäänkäyntiä. Useita parlamentin työntekijöitä ja poliiseja loukkaantui.

Pääministeri julisti pian tapahtuman jälkeen lentokiellon Ankaran ylle.

Myös tunteja pimeänä ollut Turkin valtiollinen televisiokanava TRT on aloittanut uudelleen lähetyksensä.

Yön aikana Ankarassa ja Istanbulissa vallankaappausta yrittäneet sotilaat ja hallitusta tukevat joukot ovat tulittaneet toisiaan. Myös helikopterit ja panssarivaunut ovat tulittaneet esimerkiksi hallintorakennuksia. Toistakymmentä ihmistä on kuollut.

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat lähteneet kaduille Istanbulissa ja muissa kaupungeissa vastustamaan sotilasvallankaappausta.

Lähteet: Reuters, AFP, AP