Perhe: Nizzan hyökkääjä oli vuosia psykologisessa hoidossa

Mohamed Lahouaiej-Bouhlelin sisar sanoo toimittaneensa poliisille asiakirjoja, joista selviää, että hänellä oli psyykkisiä ongelmia, joihin perhe oli hakenut hoitoa.

Väkijoukkoon ajaneen hyökkääjän uhrien muistoksi oli tuotu runsaasti kukkia rantakadulle Nizzassa lauantaina. Kuva: Ian Langsdon / EPA

Nizzassa väkijoukkoon ajanut tunisialaismies oli vuosia psykologien hoidossa, paljastaa hyökkääjän sisar. Sisaren mukaan Mohamed Lahouaiej-Bouhlel oli hoidossa Tunisiassa ennen muuttoaan Ranskaan 2005.

– Veljelläni oli psyykkisiä ongelmia, ja olemme antaneet poliisille asiakirjoja, joista selviää, että hän tapasi psykologeja useiden vuosien ajan, sisar Rabeb Bouhlel sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

Myös hyökkääjän isä myöntää, että poika oli arvaamaton ja sai raivokohtauksia, mitä varten perhe oli vienyt hänet usein lääkäriin.

Isä Mouthir Bouhlel muistelee Guardianin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että poikana hän oli "aina yksin, aina masentunut". Teininä hän osoitti enemmänkin itsetuhoisia ajatuksia sekä väkivallanpurkauksia.

– Hän suuttui ja huusi. Hän rikkoi kaiken, mitä näki edessään, Mouthir muistelee.

Ranskassa Lahouaiej-Bouhlel oli poliisin tiedossa väkivaltaisuuden ja varkauksien takia, mutta radikalisoitumisesta eivät viranomaisetkaan häntä epäilleet.

Mitään todisteita Lahouaiej-Bouhlelin yhteyksistä terroristijärjestöihin ei edelleenkään ole löytynyt. Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve sanoi lauantaina, että mikäli hyökkääjä oli islamistimilitantti, radikalisoinnin oli täytynyt tapahtua erittäin nopeasti, sillä siitä ei ole ollut mitään aiempaa tietoa.

Lahouaiej-Bouhlelin naapurit ja tuttavat ovat kuvailleet miestä arvaamattomaksi ja väkivaltaiseksi, mutta eivät millään tavalla uskonnolliseksi. Hänen tiedettiin muun muassa käyttävän alkoholia.

Terroristijärjestö Isis on kutsunut Lahouaiej-Bouhlelia "sotilaakseen", mutta ei ole esittänyt mitään todisteita asiasta.