1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pelit

Hittipeli Pokémon Go julkaistiin Suomessakin – palvelimet alkoivat takkuilla heti

Mobiilipeli on julkaistu aiemmin muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa. The Independentin mukaan hakkeriryhmä väittää nyt kohdistaneensa pelin palvelimiin palvelunestohyökkäyksen.

Ihmiset pelasivat Pokemon Go -peliä Marriot-hotellin edustalla Varsovassa, Puolassa torstaina 14. heinäkuuta. Kuva: Pawel Supernak / EPA

Jätti-ilmiöksi nousseen Pokémon Go -mobiilipelin palvelimet ovat takkuilleet tänään lauantaina. Peli julkaistiin tänään 26:ssa eri maassa, mukaan lukien Suomessa, ja palvelimet joutuivat heti koetukselle.

The Independent (siirryt toiseen palveluun) -verkkojulkaisun mukaan hakkeriryhmä väittää kaataneensa pelin palvelimet palvelunestohyökkäyksellä, mutta väitettä ei ole toistaiseksi vahvistettu. Pelaajat alkoivat raportoida ongelmista lauantaina iltapäivällä, The Independent kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun).

Palvelunestohyökkäyksessä kohteeseen suunnataan tavallisesti niin paljon liikennettä, että se ruuhkautuu.

Pokémon Go on ollut aiemmin ladattavissa muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa. Monet suomalaisetkin ehtivät ladata pelin, vaikka sitä ei ollut Suomessa virallisesti julkaistukaan. Japanilaisen pelitalo Nintendon osakekurssin on kerrottu olleen jyrkässä nousussa pelin julkaisun jälkeen.

Pokémon Gossa pelaajat voivat napata ja kouluttaa reaalimaailmassa näyttäytyviä Pokémon-hahmoja älypuhelimiensa kameran avulla.