Kerry: Vallankaappausaikeista Turkissa ei ollut tiedustelutietoa

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoi myös uskovansa, että Isisin vastaiset pommituslennot saadaan käynnistettyä nopeasti uudelleen.

Turkki
John Kerry.
Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry.Chip Somodevilla / EPA

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry sanoo, että Turkin vallankaappausyritys tuli yllätyksenä. Kerryn mukaan vallankaappausaikeista ei ollut tiedustelutietoja.

Kerry sanoi myös uskovansa, että Isisin vastaiset pommituslennot saadaan käynnistettyä nopeasti uudelleen. Kerry sanoo puhuneensa asiasta Turkin ulkoministerin kanssa eilen lauantaina.

Lennot keskeytettiin, kun Turkin viranomaiset asettivat saarron Incirlikin lentotukikohtaan, mistä Yhdysvallat oli hoitanut lentoja.

Turkin viranomaiset pidättivät lauantaina Incirlikin tukikohdan turkkilaiskomentajan epäiltynä vallankaappausyritykseen osallistumisesta. Tiettävästi joitain kaappauksessa käytettyjä F-16-hävittäjiä olisi tankattu tukikohdassa kaappauksen aikana.

Lisäksi Kerry toisti viestin siitä, että mikäli Turkki mielii saada oppositiojohtaja Fetullah Gülenin palautettua, heidän on toimitettava todisteet siitä, että hän on syyllistynyt vallankaappauksen suunnitteluun. Kerry sanoi, että virallista luovutuspyyntöä ei ole tullut.

Lähteet: Reuters

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus