1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Päivän uutistärpit: Mitä Erdoğan tekee, miten EU:n ulkoministerit kommentoivat Turkin tapahtumia?

Turkissa jatketaan puhdistuksia kaikissa valtion virastoissa, Brysselissä Britannian uusi EU-kriittinen ulkoministeri kohtaa kollegansa. Lue tästä, mitkä aiheet ovat tänään uutisissa.

Ulkomaat
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip ErdoğanTolga Bozoglu / EPA

Erdoğan jatkaa puhdistuksia valtion virastoissa

Turkissa presidentti Recep Tayyip Erdoğan on sanonut jatkavansa puhdistuksia kaikissa valtion virastoissa. Sunnuntaihin mennessä yli 6 000 ihmistä oli pidätetty, heidän joukossaan runsaasti upseereita ja tuomareita.

Erdoğan on syyttänyt epäonnistuneesta vallankaappausyrityksestä maanpaossa olevaa Fethullah Güleniä. Tämä on puolestaan sanonut pitävänsä mahdollisena, että vallankaappauksen yritys oli lavastettu.

Kitaravirtuoosin matka Nurmeksesta New Yorkiin

Mustalaisjazzia soittavasta Olli Soikkelista on sanottu, että ulkonäkö ja soitto eivät kohtaa. Nuori, vaalea kitaravirtuoosi on tästä huolimatta valloittanut maailman jazzpääkaupungin New Yorkin areenat. Kerromme tänään, millainen Soikkelin matka Nurmeksesta New Yorkiin on ollut.

Ulkoministerit kohtaavat Brysselissä, mukana EU-kriittinen Boris Johnson

Brysselissä ovat koolla Euroopan unionin ulkoministerit. Paikalla on ensimmäistä kertaa Britannian uusi, EU-kriittinen ulkoministeri Boris Johnson. Lisäväriä kokoukseen tuo vieras Atlantin toiselta puolelta, Yhdysvaltojen John Kerry.

Ulkoministereillä riittää puhuttavaa: niin Britannian Brexitistä kuin viime päivien tapahtumista eli Nizzan iskusta ja Turkin sotilasvallankaappausyrityksestä.

Republikaanit koolla Yhdysvalloissa – mutta millaisissa tunnelmissa?

Yhdysvaltojen Clevelandissa käynnistyy republikaanien puoluekokous. Sitä on etukäteen arvioitu ristiriitaisimmaksi pitkään aikaan.

Puoluekokouksessa on määrä vahvistaa kiinteistökeisari Donald Trumpin presidenttiehdokkuus. Clevelandiin odotetaan Trumpin vastaisia mielenosoituksia, osa konservatiivivaikuttajistakin on uhannut boikotoida kokousta.

Millainen on Suomen olympiajoukkueen lopullinen kokoonpano?

Suomen olympiajoukkue Rio de Janeiron kesäkisoihin saa lopullisen muotonsa. Koko joukkueen urheilijat, valmentajat ja johto julkaistaan tiedotustilaisuudessa iltapäivällä kello 17. Joukkuevalintoja on julkistettu jo aiemminkin.

Lue seuraavaksi