1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Louisianassa kolme poliisia ampunut mies toimi poliisin mukaan yksin. Clevelandissa poliisijohto esitti tapauksen jälkeen, että aseenkanto-oikeutta rajoitettaisiin republikaanien puoluekokouksen ajaksi. YK vahvistaa, että Syyrian hallitus on piirittänyt Aleppon kaupungin itäosan täydellisesti. Viikonlopun aikana noin 100 000 venezuelalaista kävi Kolumbiassa hamstraamassa ruokaa.

Ulkomaat
Aseistautunut poliisi, taustalla autoja.
Poliisi vartiossa sairaalan ulkopuolella Baton Rougessa.Dan Anderson / EPA

Louisianan Baton Rougessa kolme poliisia tappanut mies on tunnistettu. Hän on 29-vuotias Irakin sodan veteraani Gavin Long, kertoo AP. Ampujan uskotaan toimineen yksin. Sunnuntaisessa ammuskelussa haavoittui lisäksi kolme poliisia, joista yksi on kriittisessä tilassa. Viranomaiset eivät ole toistaiseksi kertoneet ampujan mahdollisesta motiivista mitään.

*Clevelandin poliisipäällikkö on ehdottanut aseenkantokieltoa kaupunkiin republikaanien puoluekokouksen ajaksi. *Hän teki ehdotuksensa Baton Rougen ampumisen jälkeen. Puoluekokous alkaa Clevelandissa maanantai-iltana Suomen aikaa tiukkojen turvatoimien sävyttämänä. Paikalle odotetaan 50 000 ihmistä, joista noin 15 000 on median edustajia.

*Syyriassa hallituksen joukot ovat saaneet Aleppon itäosan täysin piiritettyä, kertoo YK. *Kapinallisten hallussa olevaan itäosaan ei ole saatu toimitettua humanitaarista apua heinäkuun 7. päivän jälkeen. Kaupunkiin johtava tärkeä huoltotie on katkaistu. YK on erityisen huolissaan Aleppon tilanteesta kaupungissa yhä asuvien satojentuhansien siviilien vuoksi.

Venezuelan paha elintarvikepula johti viikonloppuna ostoryntäykseen rajan yli Kolumbiaan. Maiden välinen raja avattiin viikonlopun ajaksi tilapäisesti, ja noin 100 000 ihmistä tungeksi lauantain ja sunnuntain aikana Kolumbiaan hamstraamaan ruokaa. Venezuelassa päivittäistavaroista on ollut pulaa jo pitkään. Maan talous romahti öljyn hinnan laskettua.

Lue seuraavaksi