1. yle.fi
  2. Uutiset

Nizzan uhreista 16 yhä tunnistamatta

84 ihmistä kuoli torstaina, kun tunisialaismies ajoi kuorma-autolla väkijoukkoon kesken kansallispäivän juhlinnan. Loukkaantuneista 85 oli sunnuntaina yhä sairaalassa.

Ulkomaat
Kukkia rantakadun varrella.
Väkijoukkoon ajaneen hyökkääjän uhrien muistoksi oli tuotu runsaasti kukkia rantakadulle Nizzassa lauantaina.Ian Langsdon / EPA

Nizzan iskun kuolonuhreista 16 oli vielä sunnuntai-iltana tunnistamatta, Ranskan viranomaiset kertoivat uutistoimisto AP:lle.

Yhteensä 84 ihmistä kuoli ja 202 loukkaantui, kun tunisialaismies ajoi väkijoukkoon Nizzan rantabulevardilla torstai-iltana. Kadulle oli kerääntynyt paljon ihmisiä juhlimaan Ranskan kansallispäivää.

Loukkaantuneista 85 oli vielä sunnuntaina sairaalassa, terveysministeri Marisol Touraine sanoi. 18 ihmistä oli kriittisessä tilassa.

Seitsemänvuotias koomassa oleva pikkupoika tunnistettiin viimein sunnuntaina sen jälkeen, kun hänen kuvaansa yli kierrätetty sosiaalisessa mediassa. Poika on romanialainen, ja hän oli lomalla Nizzassa vanhempiensa kanssa. Vanhemmat ovat yhä kateissa.

Hallitus on kertonut, että uhrien joukossa on lukuisia turisteja useista eri maista. Uhrien omaisia niukka tiedotus on turhauttanut.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi