Keskussairaalassa hyvä sijaistilanne

Lapin keskussairaala on saanut töihin sijaisia melko hyvin tänä kesänä. Pulaa on vain joistakin erikoislääkäreistä, kuten psykiatreista, mutta heistä on pulaa ympäri vuoden eikä vain kesällä.

pätkätyö

Lapin keskussairaalassa on kesällä töissä erityisesti hoitohenkilöstöä varsin mukavasti, sanoo henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto. Tammilehdon mukaan sijaisia on saatu kesätöihin enemmän kuin aiempina vuosina, ja tilanne on aiempaa parempi myös monissa muissa sairaanhoitopiireissä.

Pulaa on vain joistakin erikoislääkäreistä, kuten psykiatreista, mutta heistä on pulaa ympäri vuoden eikä vain kesällä.

Lapin keskussairaalassa on kuitenkin suljettu täksikin kesäksi joitain pieniä poliklinikoita, kuten esimerkiksi ihotautien poliklinikka ja kuntoutuspoliklinikka.

Tilanne hyvä myös Meri-Lapissa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissäkin kesän sijaistilanne on hyvä. Niin lääkäreitä kuin hoitajiakin on saatu palkatuksi kesän sijaistuksiin tarvittava määrä.

Sijaiset ovat pääasiassa jo ammattiin valmistuneita, mutta sijaisina on myös alaa vielä opiskelevia. Sairaanhoitopiirin toimintoja on supistettu kesän ajaksi, joten kaikille lomalla oleville työntekijöille ei tarvita sijaista.