Hyppää sisältöön

Turkulainen H2Ö-festivaali järjestetään viimeistä kertaa

Ruissalon vanhalla telakka-aluella pidettävä H2Ö järjestetään tänä kesänä kolmatta ja viimeistä kertaa. Lopettamispäätös ei syntynyt hetkessä, mutta jatkossa järjestäjiltä saattaa olla luvassa uusia tapahtumia.

H2Ö:n tavaramerkki on idyllinen ympäristö. Kuva: Jussi Mankkinen / Yle

Lopettamispäätökseen vaikuttavat tapahtuma-alueen muutokset. Ruissalon vanhalle telakalle rakennetaan uutta ja muutostöiden vuoksi tapahtumalla ei enää jatkossa olisi käytössään samoja tiloja kuin aiemmin.

– H2Ö on kasvanut kiinni juuri tähän alueeseen ja toisessa lokaatiossa tapahtuma ei enää olisi sama. Emmekä halua tehdä tapahtumaa samassa paikassa pienimuotoisemmin tai sisällön monipuolisuudesta karsien, kommentoi festivaalin vastaava tuottaja Tuomas Sara.

H2Ö tunnetaan poikkitaiteellisena vaihtoehtomusiikin festivaalina. Musiikin lisäksi tapahtumassa on nähty muun muassa työpajoja ja elokuvaesityksiä.

Ennen H2Ö:tä järjestäjät tekivät neljän vuoden ajan ILMIÖ-festivaalia. Kuten edeltäjäänsä, myös H2Ö:tä on Saran mukaan tehty pitkälti vapaaehtoisvoimin ja suurella intohimolla. Tapahtumatuottamisesta hengähdystauon pitäminen on tarpeen.

– Jo nyt telakka-alueen muutokset ovat aiheuttaneet meille paljon stressiä. Aivan viime metreille saakka meillä on tarvinnut olla B- ja C-varasuunnitelmat valmiina, sanoo Sara.

Täysin työryhmä ei Saran mukaan aio eläköityä. Jatkossa luvassa saattaa olla uudenlaisia tapahtumia uusissa tiloissa.

– Vielä tulevaisuuden suunnitelmia ei ole lyöty lukkoon. Ei meillä H2Ö:n tai ILMIÖ:n suhteenkaan ole ollut kymmenvuotissuunnitelmia. Me järjestetään festivaalia niin kauan kuin voimme parantaa ja sitten on aika siirtyä eteenpäin.

Viimeinen H2Ö järjestetään tulevana viikonloppuna 22.–23.7 Turun Ruissalossa ja paikalle odotetaan noin 10 000 kävijää.

.
.