1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Turkki

Turkin media: Yli sata kenraalia ja amiraalia pidätetty, 30 kuvernööriä siirretty tehtävistään

Myös 8 000 poliisia on turkkilaislehden mukaan siirretty tehtävistään. Hallitus jatkaa yhä pidätyksiä ja etsii vallankaappaushankkeeseen sekantuneita sotilaita.

Sotilaat lastasivat tukikohtiin palaavia panssarivaunuja kuljetusautoihin sunnuntaina Istanbulissa. Kuva: Sedat Suna / EPA

Turkissa on pidätetty jo 103 kenraalia ja amiraalia, Turkin valtiollinen media on kertonut uutistoimisto AFP:n mukaan. Hallitus jatkaa yhä pidätyksiä ja kiristää turvallisuutta lauantaina epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.

Aikaisin aamulla Istanbulin terrorisminvastainen poliisi teki ratsian ilmavoimien sotilasakatemiaan, AFP kertoo valtion uutistoimisto Anatoliaan viitaten. Istanbuliin on tuotu 1 800 erikoisjoukkoihin kuuluvaa poliisia eri puolita maata.

Turvallisuusjoukot etsivät yhä vallankaappaukseen osallistuneita sotilaita ja heidän aseitaan eri puolilta maata, Reutersille puhunut korkea-arvoinen virkamies kertoo. Turkin sotilasjohto tekee lähteen mukaan yhteistyötä hallituksen kanssa.

Kuveröörejä ja poliiseja siirretty tehtävistään

30 kuvernööriä ja ylin 50 korkea-arvoista on pantu viralta, CNN Türk -uutiskanava kertoo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Myös lähes 8 000 poliisia on siirretty tehtävistään, turkkilainen Hürriyet-lehti kertoo uutistoimisto Tassin mukaan. Osa pois siirretyistä on poliisin johtoa. Myös Reutersin virkamieslähde vahvistaa tiedon.

Jo aikaisemmin oikeusministeriö on kertonut, että yli 6 000 ihmistä on pidätetty kaappausyrityksen jälkeen. Viroistaan on pidätetty uutistoimisto AP:n mukaan myös noin 3 000 tuomaria. Ainakin 290 ihmistä sai surmansa kaappauksen yhteydessä.