Supercellistä luopunut SoftBank teki jättisijoituksen Britanniaan

Japanilaisyhtiö hankki Lontoon pörssin arvokkaimman teknologiayhtiön omistukseensa 29 miljardilla eurolla. Britannian tuore valtiovarainministeri pitää kauppaa osoituksena siitä, ettei Brexit ole heikentänyt Britannian houkuttelevuutta liiketoiminnalle.

talous
SoftBankin liike Tokiossa.
SoftBankin liike Tokiossa.Evertt Kennedy Brown / EPA

Japanilainen matkapuhelin- ja nettipalveluita tarjoava SoftBank on ostanut brittiläisen teknologiayhtiö Arm Holdingsin ennätyshinnalla. SoftBank maksaa prosessorien valmistajasta 29 miljardia euroa, mikä on yli 40 prosenttia enemmän kuin brittiyrityksen osakkeiden arvo oli perjantaina pörssien sulkeutuessa.

SoftBankin perustaja ja toimitusjohtaja Masayoshi Son vakuuttaa yrityksen olevan erittäin sitoutunut Britanniaan, jonka houkuttelevuus liiketoiminnalle on kärsinyt Brexit-äänestyksen jälkeen. Britannian tuore valtionvarainministeri Philip Hammond kehuikin kauppaa osoituksena siitä, ettei Britannia ole kadottanut vetovoimaansa kansainvälisten sijoittajien keskuudessa.

Arm Holdings on Lontoon pörssin arvokkain teknologiayhtiö. Muun muassa Samsung, Huawei ja Apple käyttävät Arm Holdingsin prosessoreja ja grafiikkateknologiaa laitteissaan.

SoftBank ilmoitti kaksinkertaistavansa Arm Holdingsin työntekijöiden määrän Britanniassa. SoftBank myös lupasi säilyttää yhtiön pääkonttorin Cambridgessa.

SoftBank on viime kuukausina hankkinut miljardeja euroja myymällä omistuksiaan eri yhtiöistä. Viime kuussa SoftBank myi 73 prosentin osuutensa peliyhtiö Supercellistä kiinalaiselle Tencentille noin 7,4 miljardilla dollarilla.

Lähteet: Reuters, AFP