1. yle.fi
  2. Uutiset

St. Michel-ravien yleisö jäi tuntuvasti tavoitteita pienemmäksi: vain 20 507 ravivierasta, mutta pelivaihto silti plussalla

Tapahtumaorganisaatio kiittelee satsauksiaan huippuhevosten lennättämiseen, mutta syyttää huonoa säätä ja nettikatselun vetovoimaa.

urheilu
Ravien yleisöä nurmella.
Ravikansaa St Michelissä 2015.Maria Bonnor / Yle

St. Michel-ravit jäivät tuntuvasti yleisötavoitteestaan tänä vuonna. Viikonloppuna raveja oli seuraamassa 20 507 katsojaa. Tavoitteena oli 25 000 ravivierasta.

– Kieltämättä tämä oli pettymys. Me satsasimme huippuhevosiin ja niiden lentokuljetuksiin, millä haettiin sitä, että saadaan lyhyellä aikavälillä tapahtumaan lisää mielenkiintoa eli yleisöä viime vuotta enemmän. Toisaalta tavoitteena tässä oli myös se, että maineemme huippulähdön järjestäjänä säilyy, missä onnistuimme. Yleisötavoitteessa epäonnistuimme. Sää ei ollut paras mahdollinen, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen sanoo.

St. Michel-ravien kävijämäärä on hiipunut vuosi vuodelta. Viime vuonna raveja seurasi paikan päällä 21 300 katsojaa ja sitä edellisenä 23 000.

– Sekä pelaaminen että ravien seuraaminen siirtyy yhä enemmän nettiin eli siinä mielessä tapahtumassa mennään yleisten ravitrendien mukaisesti. Mutta tietenkin me mietimme sitä, mitä micheleissä täytyy tehdä toisin, jotta saadaan ihmisiä paikan päälle kun puhutaan kuitenkin suurtapahtumasta. Täytyy miettiä panostuksia oheisohjelmaan ja urheilulliseen puoleen, sekä tapahtuman markkinointiin ja tiedottamiseen, Tiainen sanoo.

Viime vuodet ovat osoittaneet, että yhä harvempi tulee St. Michel-raveihin kahdeksi päiväksi. Sen sijaan valitaan jompikumpi ravipäivä.

– Se on yksi osoitus siitä, että ihmisillä on muutakin tekemistä mielessä kesäviikonloppuna kuin ravit. St. Michel-tapahtuma kilpailee ihmisten vapaa-ajasta siinä missä muutkin kesätapahtumat.

Pelivaihto kasvoi

Vaikka yleisömäärä jäi tavoitteesta, viikonlopun pelivaihto kasvoi 2,46 miljoonaan euroon. Lauantaina kasvua oli lähes seitsemän prosenttia, mikä oli niin paljon, että se pelasti myös sunnuntain, jolloin pelivaihto hieman tippui viime vuodesta. Kokonaisvaihto nousi 1,7 prosenttia.

– Se on positiivinen asia. Meillä oli ykis lähtö vähemmän kuin edellisenä vuonna, joskin meillä oli Toto76-pelissä jackpot, mikä vaikutti myönteisesti. Mutta kun ajattelee muita suomalaisia ravitapahtumia, niin niissä trendi on ollut selvästi laskeva, joten voimme olla pelivaihdon kasvusta iloisia, Tiainen sanoo.

Lue seuraavaksi