Turkin levottomuudet eivät pahemmin säikäyttäneet suomalaisturisteja – peruutukset ja kyselyt rauhoittuneet viikonlopusta

Matkanjärjestät kertovat, että peruutukset ja kyselyt rauhoittuivat sen jälkeen, kun ulkoministeriö päivitti Turkin matkustusilmoitusta. Nykyisen matkustusilmoituksen mukaan turvallisuustilanne Turkissa on ennalta-arvaamaton ja koko maassa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Turkki
Näkymä alanyan Cleopatra-nimiselle rannalle Turkissa.
Harva perui matkansa Turkin vallankaappausyrityksen jälkeen.REX / AOP

Turkin viikonloppuinen vallankaappausyritys ei saanut suomalaisturisteja perumaan matkojaan runsaslukuisesti.

Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik kertoo, että yhteensä Turkin matkoja on viikonlopun aikana peruttu nelisenkymmentä.

– Joitakin peruutuksia on tullut vielä tänään, mutta missään vaiheessa ei ole ollut mitään suurta peruutusvyöryä.

Melnikin mukaan kyselyjä on tullut, mutta tilanne on rauhoittunut sen jälkeen kun ulkoministeriö päivitti Turkin matkustustiedotetta. Vallankaappausyrityksen jälkeen ulkoministeriö kehotti välttämään tarpeetonta matkustamista Turkkiin kokonaan, mutta myöhemmin kehotus muutettiin.

Tällä hetkellä Turkissa kehotetaan noudattamaan erityistä varovaisuutta ja välttämään suuria väkijoukkoja ja mielenosoituksia.

Helsingin lennolta jäi muutama, Oulun lennolta kolmannes

Myös Aurinkomatkoilla tilanne on rauhoittunut viikonlopusta, vaikka jonkin verran kyselyitä Turkin tilanteessa on tullut vielä maanantainakin.

Aurinkomatkojen viestinnästä kerrotaan, että maanantaiaamuna Helsingistä Gazipaşaan suuntaavalla lennolla lähtijöitä oli muutama matkustaja vähemmän kuin vielä perjantain varaustilanteen mukaan olisi ollut.

Oulun iltapäivälähdöllä useampi oli jättänyt Turkin matkan väliin, kun lähtijöitä oli noin kolmannes vähemmän, mitä varaustilanne viime perjantaina oli.

Aurinkomatkojen mukaan peruutuksista vapautuneet paikat ovat myös kiinnostaneet ja peruttujen matkojen lisäksi Turkkiin on myös tehty uusia varauksia.

Tjäreborgin viestintäpäällikkö Arja Pucilowski sanoo, että maanantaina peruutuksia on tullut todella vähän, mutta kyselyjä Turkin turvallisuustilanteesta on tullut jonkun verran.