Yle Porin kesäinen telttakysely: Suurin osa uskoo taloutensa pysyvän ennallaan

Asunto ja uusi auto ovat suosituimmat hankinnat, joita Porin SuomiAreenan Ylen teltan kesähenkiseen kyselyyn vastaavat harkitsevat. Tunnelmat oman talouden kehittymisestä ovat pääosin myönteiset.

SuomiAreena
Yle Porin teltta kansalaistorilla
Rami Koivula / Yle

SuomiAreenan aikana Yle Porin teltalla piipahtaneista ihmisistä on suurimmalla osalla myönteinen tunnelma omista lähitulevaisuuden talousasioista.

Kyselyyn vastasi yli 700 ihmistä, joista lähes 500 vastaajaa luotti oman taloutensa pysyvän nykyisellä tasolla. Taloutensa povasi lähitulevaisuudessa heikentyvän 111 vastaajaa ja parantuvan 114 vastaajaa.

Mökkiremontteja ja matkoja

Isojen hankintojen listalla esiintyivät kaikkein useimmin asunto tai uusi auto. Moni harkitsee mökin hankintaa tai erilaisia remontteja sekä aurinkopaneeleja. Myös sijoitusasuntoja, osakkeita, rahastoja, tontteja ja metsää aiotaan hankkia. Ostoslistan toiveissa oli myös kodinkoneita, viihde-elektroniikkaa ja kameroita.

Ihmisen halu liikkua näkyy hyvin kesäkyselyn vastauksissa. Moni harkitsee auton hankinnan lisäksi traktorin, mönkijän, moottoripyörän, matkojen, ajokortin, hotelliöiden, risteilyjen ja polkupyörien ostoa. Moni hitaamman liikkumisen hyväksyvä kaavaili uusien kenkien ostamista.