1. yle.fi
  2. Uutiset

Vesiongelmat jatkuvat Pölönmäen vesiosuuskunnassa – keittokehotus yhä voimassa varmuuden vuoksi

Verkostosta viime perjantaina otetut näytteet täyttivät laatuvaatimukset, mutta raakavesinäytteessä oli yhä pieniä määriä kolibakteereja. Keittokehotus jatkuu ainakin tiistaihin asti.

vesihuolto
Vettä valutetaan lasiin.
Juomavesi on saatu ohituksella syötettyä Saksalan asukkaille Mikkelissä.Yle

Vesijohtoveden keittokehotus jatkuu yhä Ylä-Savossa Pölönmäen vesiosuuskunnan alueella. Viime perjantaina otetut näytteet vesijohtoverkostosta täyttivät laatuvaatimukset. Keittokehotus on kuitenkin yhä voimassa varotoimenpiteenä, koska raakavesinäytteessä oli yhä pieniä määriä kolibakteereja.

Kaksi saastuneeksi todettua kaivoa on poistettu käytöstä niiden puhdistamisen ja kunnostamisen ajaksi. Ylä-Savon sote-kuntayhtymä jatkaa verkoston kloorausta ja siksi vedessä on kloorin hajua.

Juomavettä ja ruoanlaittoon käytettävää vettä kannattaa keittää 5-10 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ilman keittämistä.

Keittokehotus koskee koko osuuskunnan verkostoa Iisalmen Pörsänmäellä ja Lappetelässä sekä Lapinlahdella Martikkalassa ja Väisälänmäellä. Vedestä on otettu maanantaina uusia näytteitä ja tulokset ovat selvillä tiistaina.

Vesiosuuskunnan yhdestä kaivosta löytyi viime viikon alussa kuollut päästäinen.

Lue seuraavaksi