Nizzan terroristin setä: Isisin algerialainen jäsen värväsi veljenpoikani

Nizzan hyökkääjän sedän mukaan hänen veljenpoikansa oli perheongelmiensa takia "helppo saalis" värvääjälle. Sedän mukaan värväys olisi tapahtunut vain kaksi viikkoa sitten.

Ulkomaat
Poliisien tutkijat tutkivat kuorma-autoa jolla ajettiin kansallispäivää juhlivien ihmisten päälle Nizzan rantakadulla.
Kuorma-autolla ajettiin kansallispäivää juhlivien ihmisten päälle Nizzan rantakadulla.Alberto Estevez / EPA

Nizzassa kuorma-autolla väkijoukkoon ajaneen Mohamed Lahouaiej-Bouhlelin setä Sadok Bouhlel kertoi uutistoimisto AP:lle, että terroristijärjestö Isisin algerialainen jäsen oli värvännyt hänen sukulaisensa kaksi viikkoa sitten Nizzassa.

Tunisiassa Msakenin kaupungissa asuva Sadek Bouhlel arvioi AP:lle, että hänen veljenpoikansa Mohamed Lahouaiej-Bouhlel oli "helppo saalis" värvääjälle, koska hänellä oli perheongelmia. Hyökkääjä asui erillään vaimostaan ja kolmesta lapsestaan.

Ranskan viranomaiset eivät voineet vahvistaa AP:lle Sadok Bouhlelin väitettä, koska iskun tutkinta on kesken.

"Hän pilasi kaupunkimme maineen"

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel oli myös kotoisin Msakenista, mutta hän asui Nizzassa. Miehen perheen ja ystävien mukaan hän ei ollut aiemmin uskonnollinen.

Hyökkääjän sisko kertoi aiemmin, että hänen veljensä oli ollut vuosia psykologien hoidossa.

– Mohamed ei rukoillut, eikä käynyt moskeijassa. Hän söi porsaanlihaa, Sadok Bouhlel sanoi AP:lle.

Sadok Bouhlel kertoi, että hän kuuli algerialaisesta Isis-värvääjästä Nizzassa asuvilta sukulaisiltaan. Hän sanoi olevansa musertunut sukulaisensa terroriteosta. Bouhlel ei halua, että hyökkääjä haudataan Msakeniin.

– Hän sai yli 80 perhettä suremaan sekä pilasi kaupunkimme ja maamme maineen.

Sisäministeri: Isisin viestit saattoivat innostaa iskijää

Mohamed Lahouaiej-Bouhlelin epäilty nopea radikalisoituminen on hämmentänyt iskun tutkijoita.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve sanoi tänään maanantaina, että tutkijat eivät ole löytäneet merkkiä siitä, että hyökkääjällä olisi ollut yhteyksiä johonkin äärijärjestöön.

Cazeneuve sanoi radiokanava RTL:n haastattelussa, että Isisin verkkoviestit mahdollisesti motivoivat hyökkääjää. Cazeneuven mukaan iskua ei välttämättä tehty suuremman verkoston koordinoimana.

Isis ilmoittautui viime viikolla iskun järjestäjäksi. Hyökkäyksessä kuoli 84 ihmistä ja loukkaantui yli 300. Loukkaantuneista 59 on edelleen sairaalahoidossa.

Lähteet: AP