1. yle.fi
  2. Uutiset

Ilosaaresta rakennetaan joensuulaisten virkistyskeidas

Tapahtumapaikkana tunnetun Ilosaaren remontti käynnistyy Joensuun keskustassa. Tavoite on, että upealla paikalla keskellä Pielisjokea sijaitseva saari nousee remontin myötä uuteen kukoistukseen ja kaupunkilaisten suosioon.

Joensuu
Joensuun kaupungininsinööri Ari Varonen ja Ilovaarirockin puuhamies Arto Pippuri Ilosaaren laguunin rannalla.
Ari Haimakainen / Yle

Viikonloppuna Joensuun Ilosaaressa soi vielä Ilovaarirock, mutta pian alueelta kuuluu työkoneiden ryskettä ja moottorisahan laulua.

Upealla paikalla keskellä kaupunkia sijaitseva saari on nukkunut ruususen unta, mutta nyt remonttimies tulee ja antaa sille piristävän pusun.

– Ilosaaresta nyt lopultakin halutaan tehdä kaupunkilaisille sellainen virkistyskeidas keskelle kaupunkia, mikä sen olisi pitänyt tietysti olla jo kauan aikaa sitten, kaupungininsinööri Ari Varonen sanoo.

Ihmiset voivat vaikka romanttisesti katsella sitä virran välkettä.

Ari Varonen

Ilosaareen rakennetaan muun muassa vesi- ja viemäriverkosto sekä 25 metrin uimaradat. Pysäköintialue uusitaan, hiekkarantaa levennetään ja laguunin pohjaa ruopataan. Esteettömyys on tätä päivää.

– Tehdään esteetön uimalaituri ja esteetön kalastuslaituri. Tuloväylät parannetaan, siltaa levennetään. Laguunin päiden väliin tehdään kävelysilta, jossa ihmiset voivat vaikka romanttisesti katsella sitä virran välkettä, Ari Varonen tunnelmoi.

Hyvä paikka myös tapahtumille  

Vuoden kuluttua valmistuvat uudistukset helpottavat myös yleisötapahtumien järjestämistä. Ilovaarirockia järjestävän Grand Old Rockers Of Joensuu -yhdistyksen puheenjohtaja Arto Pippuri sanoo, että Ilosaaresta tulee entistäkin parempi festaripaikka.

Vaarirockin peruskonsepti tulee olemaan samanlainen, mutta esimerkiksi rakennettavat tasaiset alueet ja kentät helpottavat alueen käyttöä ja järjestelyjä.

– Ja sitten kulku tänne paranee tuon sillan myötä. Se on hieno juttu, koska varsinkin isoilla autoilla on ollut hankalaa tuoda tänne tavaraa, puheenjohtaja Pippuri sanoo.

Valaistus lämpötilan mukaan

Arto Pippuri sanoo, että uusi valaistus tuo lisää tunnelmaa Ilosaareen.

– Ihan sieluni silmin olen koettanut kuvitella, mitenkä hienon näköinen tämä saari on oikeasti, kun kuulin, että tulevat vielä jotenkin lämpötilan mukaan vaihtelemaan nämä valot. On uskomattoman hieno varmaan.

On uskomattoman hieno varmaan.

Arto Pippuri

– Kun ensin sanottiin että rockista rockiin tämä valmistuu, niin ajattelin että näinköhän tuo valmistuu, mutta kyllä minä nyt uskon siihen. Kyllä noi kaupungin miehet ja naiset ovat sitten niin nohevia, että tämä on valmis seuraavaan Ilovaarirockiin, Arto Pippuri sanoo.

Ilosaaren remontti maksaa noin 2,5 miljoonaa euroa.

Lue seuraavaksi