Seurakunta sai myytyä Rengon pappilan

Rengon pappilan myynti on vihdoin varmistunut. Hämeenlinnan seurakuntayhtymä allekirjoitti tänään kauppasopimuksen, jolla pappila talousrakennuksineen ja 1,8 hehtaarin maa-aloineen siirtyy keravalaisen yksityishenkikön omistukseen.

pappilat

Hämeenlinnan seurakuntayhtymä on myynyt Rengon pappilan keravalaiselle yksityishenkilölle 295 000 eurolla. Pappilan myyntiä oli valmisteltu kolmen vuoden ajan.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymän tavoitteena on päästä eroon sellaisista tiloista ja kiinteistöistä, joita se ei tarvitse toimintaansa. Esimerkiksi Hämeenlinnan kantakaupungin alueella Ojoisten seurakuntataloa varten varatun tontin seurakunta haluaisi myydä asuntorakentamiseen. Laajempi suunnitelma seurakunnan tilaratkaisuista valmistunee vuoden loppuun mennessä, kertoo seurakuntayhtymän talousjohtaja Kai Kauppinen.

Pappilan tiloissa toiminut partiolippukunta Jaakon Samoojat jatkaa toimintaansa Rengon seurakuntatalolla, josta heille on järjestetty toimintatilat. Päiväkerholle remontoidaan elokuussa uudet tilat Rengon kirjaston yhteydestä. Tavoitteena on, että kerho pääsisi aloittamaan syyskautensa viimeistään syyskuun alussa.