1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ratsastus

Suonenjoelle tulee kansallisen tason ratsastuskenttä – lisää kisoja Itä-Suomeen

Suonenjoelle rakennettavan uuden ratsastuskentän on määrä valmistua elokuussa ja kisoja pyritään järjestämään jo ensi kesänä. Ratsastajat iloitsevat paremmista harrastusmahdollisuuksista.

ratsastus
Hevonen ja ratsastaja kentällä.
YLE / Anna Kumpulainen

Suonenjoen Vanhamäen hyvinvointikeskukseen rakennetaan uusi ratsastuskenttä. Vasaman ratsastusjaoston puheenjohtajan Jaana Seppäsen mukaan kentällä on tarkoitus järjestää isoja, kansallisen tason kilpailuja.

– Täällä Itä-Suomessa on muutamia paikkoja, joissa kansallisen tason eli kolmostason kisoja on järjestetty, mutta niitä tarvittaisiin tänne aika paljon lisää, Seppänen sanoo.

Nyt rakennettava kenttä mahdollistaa myös toiminnan laajentamisen.

– Maneesilla on meillä kova käyttöaste, ja täällä on joka viikonloppu aluevalmennusta tai kisoja tai muita tapahtumia. Nyt toimintaa voidaan järjestää ympärivuotisesti, kun aikaisemmin on ollut vain talvikausi, Seppänen kertoo.

"Tällaista paikkaa tarvitaan"

Kentän on määrä olla valmis viimeistään elokuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että isompia kisoja voidaan järjestää jo ensi kesänä. Seppänen uskoo, että ratsastuskeskuksessa tulee olemaan vilkasta.

Suodatinkangasta aurinkoisella hiekkakentällä.
Uutta kenttää on rakennettu tänä kesänä. Vanhamäen hyinvointikeskus

– Olen kuullut kilpailijoilta ja muiltakin, että tällaista paikkaa tarvitaan. Täällä pystytään majoittamaan ihmiset ja mahdollisesti hevoset. Täällä on hyvät parkkitilat ja tämä on ihan Ysitien varressa, niin että tänne on helppo tulla isonkin kaluston kanssa.

Kisakentän yhteyteen on Seppäsen mukaan tarkoitus rakentaa myös tuomaritorni ja katsomo. Ratsastuskoulun vanhasta kentästä tulee puolestaan verryttelykenttä.

Oma kenttä säästää rahaa

Kisakentän rakentaminen rahoitetaan Mansikka ry:ltä saaduilla varoilla sekä lainalla. Rakentamisessa on ollut mukana myös talkoolaisia.

– Meillä ei itsellämme olisi rahaa tehdä tätä. Keräsimme omarahoitusosuuteen rahaa viime talvena ja jatkamme keräystä ensi talven kisoissa. Osa rahoituksesta on ihan talkootyötä. Seuralaiset ovat olleet täällä harva se ilta, Seppänen kiittelee.

Pienestä tytöstä ratsastusta harrastanut Celina Virtanen on osallistunut viime aikoina seuran paikalliskisoihin nuorella hevosellaan, mutta on kisannut myös kakkostason eli aluetason kilpailuissa. Hän iloitsee uudesta kentästä.

– Se mahdollistaa sen, että pääsee harjoittelemaan myös kesäaikaan isolla kentällä. On ihan eri asia esimerkiksi estekilpailuja ajatellen treenata ulkokentällä kuin hallissa. Nyt ei myöskään tarvitse lähteä kauemmaksi isompiin kisoihin ja rahaa säästyy, kun valmennus voidaan pitää omalla kentällä, Virtanen luettelee kentän hyviä puolia.

Lue seuraavaksi