Nooralotta Neziri valittiin olympiajoukkueeseen – sairastelut voitettu kanta

Porilainen aitajuoksija Nooralotta Neziri matkustaa odotetusti Rion olympialaisiin. EM-kisoissa sairastunut pikakiituri on kärsinyt poskiontelo- ja korvatulehduksesta, mutta Neziri vakuuttaa olevansa jälleen terve.

urheilu
Nooralotta Neziri kuvassa
AOP

Porilainen aitajuoksija Nooralotta Neziri on valittu Suomen olympiajoukkueeseen. Hän valmistautuu uransa ensimmäisiin olympialaisiin.

Tosi hieno juttu, että saa tämän mahdollisuuden.

Aitajuoksija Nooralotta Neziri

– Tosi hieno juttu, että saa tämän mahdollisuuden. Minulla on pari vuotta ollut olympiarenkaat sormissa muistuttamassa joka päivä ja nyt se sitten toteutuu, Neziri kertoo.

Neziri juoksi alkukaudella uuden Suomen ennätyksen ja alitti samalla Rion olympiarajan. Alkukauden kova tuloskunto yllätti juoksijan

– Testitulokset antoivat treeneissä viitteitä, että olen paljon paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Toisaalta, kun ei ole koskaan ennemmin juossut noin kovaa ja vielä useaan otteeseen, niin kyllä se vähän yllättikin.

Sairastelut voitettu

Nooralotta Neziri on kärsinyt parin viikon takaisista EM-kisoista lähtien poskiontelo- ja korvatulehduksesta, mikä on häirinnyt valmistautumista olympialaisiin.

– Tunsin jo ennen EM-kisoja oloni väsyneeksi ja sanoin valmentajalle, että tulen varmasti kipeäksi juoksun jälkeen. Niin siinä sitten kävikin.

Nyt pika-aituri on palannut harjoituksiin ja saanut muutaman kovan treenin alle. Ennen olympialaisia Neziri juoksee vielä Kalevan kisoissa.

– Se on hyvä, että ehtii kuitenkin tekemään vielä kovia harjoituksia ja toisaalta Kalevan kisat pakottaa vähän malttamaan, ettei mene ylitreenaamiseksi.