Seksiä, huumeita ja väkivaltavideoita – tämä tiedetään Nizzan hyökkääjästä

Pariisin syyttäjä Francois Molins kuvasi häntä henkilöksi, joka ei ollut uskontoa harjoittava muslimi: "hän söi sianlihaa, joi alkoholia, käytti huumeita ja hänellä oli hillitön seksielämä".

Ulkomaat
Valkoinen kuorma-auto, jonka tuulilasi on täynnä luodinreikiä.
Nizzan hyökkäyksessä käytetty kuorma-auto, jonka hyökkääjä oli vuokrannut kaksi päivää aiemmin.EPA

Nizzan hyökkääjä Mohamed Lahouaiej-Bouhlel oli villiä elämää viettänyt pikkurikollinen, joka juopotteli, käytti huumeita ja harrasti "hillitöntä seksielämää" aivan viime viikkoihin saakka. Viranomaisten mukaan hän alkoi vasta aivan viime aikoina olla kiinnostunut radikaalista islamista.

Pariisin syyttäjä Francois Molins kuvasi häntä henkilöksi, joka ei ollut uskontoa harjoittava muslimi: "hän söi sianlihaa, joi alkoholia, käytti huumeita ja hänellä oli hillitön seksielämä".

Mediatietojen mukaan Lahouaiej-Bouhlel olisi tapaillut sekä miehiä että naisia, ja hän olisi ollut tiettävästi suhteessa esimerkiksi 74-vuotiaan miehen kanssa. Poliisit ovat kuulustelleet miestä.

Tunisialaissyntyinen 31-vuotias Lahouaiej-Bouhlel olisi kuitenkin Pariisin syyttäjän mukaan osoittanut ihan viime aikoina "selkeää kiinnostusta radikaaliin jihadistiseen liikkeeseen". Hän oli esimerkiksi kertonut tuttavilleen katselevansa terroristijärjestö Isisin päänleikkausvideoita.

Tutkijat ovat löytäneet väkivaltavideoiden lisäksi hänen tietokoneeltaan"erittäin raakoja" kuvia kuolleista ruumiista. Lisäksi hän on etsinyt tietoja esimerkiksi Orlandon yökerhohyökkäyksestä.

Yhä edelleenkään tutkijat eivät kuitenkaan ole löytäneet suoria linkkejä Lahouaiej-Bouhlelin ja Isisin tai muiden äärijärjestöjen välillä.

Naistenmies ja bodari

Lahouaiej-Bouhlel muutti Ranskaan 2005 Tunisian Msakenista. Vuotta myöhemmin hän sai oleskeluluvan ja avioitui tunisialaistaustaisen ranskalaisnaisen kanssa.

Lahouaiej-Bouhlel tunnettiin naapurustossaan lihaksikkaana kehonrakentajana. Hän kävi aiemmin myös salsatanssitunneilla.

Miehen tavanneet kuvasivat häntä turhamaisena ja kehuskelijana. Yksi Lahouaiej-Bouhlelin tunteneista naisista sanoi, että hän "flirttaili kaiken kanssa mikä liikkui".

Toisaalta miehellä oli myös rankka maine väkivaltaisena ja arvaamattomana miehenä, joka hakkasi vaimoaan ja kolmea lastaan. Nimettömänä pysytelleen naapurin mukaan hän sai valtavan raivokohtauksen 18 kuukautta sitten, kun vaimo päätti erota hänestä.

– Hän ulosti kaikkialle, repi tyttärensä nallekarhun kappaleiksi ja viilsi kaikki patjat halki, naapuri kuvaili.

Lahouaiej-Bouhlelin perhe puolestaan on kertonut julkisuudessa, että hänellä oli nuorempana psyykkisiä ongelmia, joihin oli haettu apua. Perheen mukaan hän sai nuorena raivokohtauksia ja rikkoi paikkoja. Hän oli myös masentunut, eristäytynyt ja itsetuhoinen.

"Kuin videopelissä"

Lahouaiej-Bouhlelin poliisirekisterit sisältävät tuomioita varkauksista, väkivaltaisuuksista, uhkauksista ja vahingonteosta. Maaliskuussa Lahouaiej-Bouhlel tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeuteen, kun hän oli hakannut toista miestä laudanpätkällä autokolarin jälkeen.

Aiemmin tässä kuussa Lahouaiej-Bouhlel lopetti ajamasta partaansa sanoen ystävilleen sen johtuvan "uskonnollisista syistä".

Myöhään torstaina Lahouaiej-Bouhlel ohjasi aiemmin vuokraamansa kuorma-auton väkijoukkoon Nizzan rantabulevardilla. 84 ihmistä kuoli ja 300 loukkaantui.

Yksi silminnäkijöistä kertoo, että mies vaikutti hyvin tyyneltä yrittäessään tahallaan ajaa ihmisten päälle.

– Oli kuin hän olisi pelannut videopeliä. Hän vain keskittyi tehtäväänsä ja yritti osua niin moneen kuin mahdollista.

Lähteet: AP, Reuters