1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Etelä-Saksassa 17-vuotias afganistanilainen hyökkäsi paikallisjunan matkustajien kimppuun kirveellä ja veitsellä aseistautuneena, useita haavoittui. Yhdysvaltain republikaanien puoluekokous alkoi Clevelandissa. Poliisin mukaan Baton Rougen poliisiampuja suunnitteli tekoaan päiviä. Pohjois-Korea on laukaissut jälleen ohjuksia Japaninmereen.

Ulkomaat
Palomies hälytysajoneuvojen edessä.
Etelä-Saksassa junaan hyökännyt 17-vuotias saatiin kiinni sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt lähteä pakoon. Poliisi ampui tekijän. Viranomaiset rajoittivat liikennettä alueella. Karl-Josef Hildenbrand / EPA

*Würzburgin lähellä Etelä-Saksassa ainakin neljä ihmistä on haavoittunut kirvesiskussa junassa. *17-vuotias afganistanilainen nuorukainen hyökkäsi kirveellä ja veitsellä paikallisjunan matkustajien kimppuun myöhään maanantai-iltana. Poliisi ampui hyökkääjän kuoliaaksi.

Yhdysvaltain Clevelandissa republikaanien puoluekokous alkoi Donald Trumpin vastustajien mielenilmauksella. Kokouksen iltaistunnossa huomion varasti Donald Trumpin slovenialaissyntyinen vaimo Melania, joka on esiintynyt harvoin julkisuudessa. Hän keskittyi puheessaan miehensä vahvuuksien esittelyyn.

*Entinen merijalkaväen sotilas suunnitteli iskuaan poliiseja vastaan Baton Rougessa Yhdysvalloissa useiden päivien ajan. *Poliisi kertoi asiasta myöhään maanantaina. Sunnuntaisessa hyökkäyksessä kuoli kolme poliisia ja haavoittui kolme. Yksi haavoittuneista taistelee edelleen hengestään. Poliisin mukaan ei ole mitään epäilyksiä siitä, etteikö hyökkääjä olisi suunnannut tekoaan juuri poliiseja kohtaan.

*Pohjois-Korea on jälleen ampunut kolme ohjusta Japaninmereen. *Etelä-Koreassa huoli pohjoisnaapurin sotilasmahdista lisääntyi jälleen, sillä lyhyen kantaman ohjusten kantomatka riittää hyvin koko Etelä-Korean alueelle ja erityisesti pääkaupunki Souliin. Uutistoimistojen mukaan ohjukset lensivät 500–600 kilometriä, ennen kuin ne putosivat mereen.

Lue seuraavaksi