Nelostien remontti Oulun kohdalla vikkelästi käyntiin, toivoo kaupunki

Oulun kaupunki rahoittaa mittavia, yli 150 miljoonan euron Nelostien korjaustöitä 19 miljoonalla eurolla. Kaupungin rahoituksen aikataulu on vielä auki, mutta talousjohtajan mukaan on oleellista päästä korjaustöihin Oulun kohdalla nopeasti.

liikenne
Nelostien parannustöitä Iin kohdalla
Hanna Juopperi / Yle

Oulun kaupunki haluaa Nelostien kunnostustyöt Oulun kohdalla mahdollisimman nopeasti käyntiin.

Oulun talousjohtaja Jukka Weisell kertoo, että Oulu on jo aiemmin lupautunut rahoittamaan Nelostien töitä noin 19 miljoonalla eurolla, mutta rahoituksen tarkempi aikataulu on ollut auki.

Liikenneviraston mukaan Oulun kaupungin rahoitusosuudelle olisi tarvetta jo ensi vuodelle, sillä ilman sitä tietöiden aloittaminen voi Oulun kohdalla venähtää.

Talousjohtaja Weisellin mukaan kaupungin kukkaroa voidaan avata.

– Me olemme sitoutuneet tähän hankkeeseen 19 miljoonalla eurolla, ja meille ei ole oleellista, tuleeko meidän osuutemme maksuun vuonna 2017 vai 2018. Oleellista on, että hanke saadaan välittömästi käyntiin, sillä Nelostien välityskyky alkaa olla Oulun kohdalla aika tiukoilla.

Oleellista on, että hanke saadaan välittömästi käyntiin.

Jukka Weisell

Kehysriihipäätös Oulun ja Kemin välisen Nelostien uudistamisesta tehtiin keväällä. Koko urakan hintalappu on yli 150 miljoonaa, josta valtio maksaa 125 miljoonaa ja Oulu sekä Kempele loput.

Liikenneviraston mukaan tieremontti tulee kuitenkin etenemään vielä ensi vuonna hitaasti varsinkin ilman Oulun rahoitusta, sillä töihin on varattu tulevalle vuodelle vain 10 miljoonaa.

Tietöiden aloituspaikka on vielä mietinnässä, mutta Liikennevirasto on kallistumassa sille kannalle, että ilman Oulun kaupungin rahoitusosuutta työt aloitettaisiin Kempeleen kohdalta, jonne aiotaan rakentaa uusi eritasoliittymä.