"Tärkein sukupuolielin on korvien välissä" – toisen arvostaminen on avain hyvään seksiin kesälläkin

Yhteisellä lomalla on aikaa rentoutua, mutta sille asetetaan usein myös odotuksia. Jotta suhde ei lomallakaan kriisiytyisi, pitäisi muistaa toisen huomioiminen.

Aamu-tv
Karoliina Vuohto ja Leena Väisiälä.
Loma on parisuhteelle toisaalta aikaa kukoistaa, mutta helposti myös kriisin paikka. Vinkkejä parisuhteen vaalimiseen antoi aamu-tv:n lähetyksessä Sexpon seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi ja kliininen seksologi Leena Väisälä.

Kesähelteet ja yhteiset lomapäivät voivat lisätä säpinää parisuhteessa. Toisaalta suhde saattaa loman aikana myös kriisiytyä. Ylen aamu-tv:ssä vieraillut Sexpon seksuaaliterapeutti Karoliina Vuohtoniemi ei usko, että loma itsessään aiheuttaisi ongelmia.

– Jos lomalla tulee riitoja ja ongelmia, ovat ne olleet olemassa jo ennen lomaa. Kun ollaan tiiviisti yhdessä, asiat voivat kyllä kärjistyä. Lomaan liittyy usein molemmin puolin odotuksia, jotka pitää sovittaa yhteen.

Jos kumppani ärsyttää lomallakin, olisi Vuohtoniemen mukaan hyvä miettiä, miksi näin on ja mitä asialle voitaisiin tehdä. Hän neuvoo, että tunteiden kuumetessa kannattaa ottaa aikalisä ja jatkaa selvittelyä myöhemmin.

Valo vaikuttaa vireyteen

Gynekologi ja kliininen seksologi Leena Väisälä kertoo, että kesällä harrastetaan enemmän seksiä kuin talvella. Väisälän mukaan valo vaikuttaa vireyteen ja mielentilaan ja voi näin ollen lisätä seksihaluja. Hän uskoo halujen liittyvän kuitenkin vahvemmin lomiin ja siihen, että ihmisillä on enemmän aikaa rentoutua.

– Toki asiaan vaikuttaa myös se, että lämpimällä voi pukeutua vähän paljastavammin ja on visuaalistakin ärsykettä nähtävillä.

Vuohtoniemen mukaan moni suomalainen kokee kesällä itsensä jotenkin vapaammaksi, rennommaksi ja onnellisemmaksi.

– Nämä ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, kun mietitään, että mikä seksuaalista halua herättää.

Halujen virittely tärkeää

Vuohtoniemi ja Väisälä ovat molemmat yhtä mieltä siitä, että avain hyvään seksielämään löytyy toisen arvostamisesta. Väisälä muistuttaa, että ihmisen tärkein sukupuolielin on korvien välissä. Leikkimielisyys ja nautinto ovat hänen mukaansa tärkeitä elementtejä, kun virittäydytään tunnelmaan.

– Kuumalla haluja voidaan viritellä esimerkiksi esimerkiksi nukkumalla ilkosillaan saman peiton alla.

Vuohtoniemen mukaan myös kohteliaisuudet sekä toisen huomioiminen ja kohtaaminen joka päivä auttavat pitämään suhdetta ja sitä myöten seksielämää yllä.