Melania Trump toisti lähes sanasta sanaan Michelle Obaman puhetta vuodelta 2008 – video

Melania Trump puhui perheensä arvoista liki samoin sanankääntein kuin Michelle Obama demokraattien puoluekokouksessa ennen miehensä Barackin nousua presidentiksi. Kyseessä oli lyhyt katkelma 15-minuuttisessa puheessa.

Uutisvideot: Melania Trump toisti Michelle Obaman sanoja - vertaa itse
Uutisvideot: Melania Trump toisti Michelle Obaman sanoja - vertaa itse

Melania Trumpin varhain tiistaina pitämä puhe sisälsi katkelman, joka vaikuttaa Michelle Obamalta plagioidulta.

Republikaanien oletetun presidenttiehdokkaan Donald Trumpin puoliso Melania keskittyi noin 15 minuuttia kestäneessä puheessaan enimmäkseen mieheensä. Melania Trumpin puhe oli republikaanien puoluekokouksen ensimmäisen päivän kohokohta.

Puheessa oli lyhyt osio, jossa Trump puhui perheensä opettamista arvoista lähes täsmälleen samoin sanoin kuin Michelle Obama vuonna 2008 demokraattien puoluekokouksessa. Tuolloin demokraatit valitsivat Barack Obaman presidenttiehdokkaakseen.

Näin Melania Trump sanoi:

"Nuoresta saakka vanhempani opettivat minulle nämä arvot: työskentele kovasti sen eteen, mitä haluat elämässä; älä syö sanaasi, vaan tee mitä sanot ja pidät lupauksesi; kohtele ihmisiä kunnioittaen. He opettivat ja näyttivät minulle arvoja arjessaan. Se on opetus, jota välitän eteenpäin pojallemme. Ja meidän täytyy välittää nuo opetukset monille meitä seuraaville sukupolville.

Haluamme tämän maan lasten tietävän, että heidän saavutuksiaan rajoittaa vain se, miten vahvoja heidän unelmansa ovat ja miten paljon he ovat valmiita työskentelemään niiden eteen."

Näin Michelle Obama sanoi vuonna 2008:

"Minut ja Barack kasvatettiin monien samojen arvojen mukaisesti: työskentele kovasti sen eteen, mitä haluat elämässä; älä syö sanaasi, vaan tee mitä sanot tekeväsi; kohtele ihmisiä arvostaen ja kunnioittaen, vaikka et tuntisi heitä tai vaikka olisit eri mieltä heidän kanssaan. Barack ja minä lähdimme rakentamaan elämiämme näiden arvojen mukaisesti ja välittämään niitä eteenpäin seuraavalle sukupolvelle.

Haluamme lastemme – ja kaikkien tämän maan lasten – tietävän, että heidän saavutuksiaan rajoittaa vain se, miten korkealle heidän unelmansa yltävät ja miten paljon he ovat valmiita tekemään töitä niiden eteen."

Michelle Obaman puheen voi katsoa YouTube-videopalvelussa (siirryt toiseen palveluun). Kyseinen osa puheesta alkaa kohdasta 4.39.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Trumpin kampanjatoimisto julkaisi Melania Trumpin puheesta tiedotteen, jossa kommentoitiin asiaa kierrellen.

– Melanian kirjoittajatiimi otti hänen kauniin puheensa teossa huomioon hänen elämäänsä inspiroineita asioita. Joissakin tapauksissa he sisällyttivät katkelmia, jotka heijastavat hänen omaa ajatteluaan, Trumpin viestintäneuvonantaja Jason Miller kertoi tiedotteessa.

Samankaltaisuuden huomasi ensimmäisenä toimittaja Jarrett Hill, joka kertoi havainnostaan viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun). Lukuisat amerikkalaismediat kertoivat asiasta pian sen jälkeen.