Tornion uusittu liikennepuisto vetää väkeä

Alkukesästä remontoitu Tornion liikennepuisto loistaa uutuuttaan ja puistossa riittää kävijöitä.

Tornio
Tornion Liikennepuisto
Jari Peltoperä / Yle

Torniossa kaupunkilaiset nousivat alkukesästä kapinaan, kun liikennepuisto uhkasi jäädä avaamatta sen huonon kunnon vuoksi. Kaupunki otti kansalaisten huolen tosissaan ja remontoi puiston pikavauhtia.

Heinäkuun alusta Tornion 4H-yhdistys otti liikennepuiston pyörittämisen harteilleen ainakin tämän kesän ajaksi. Tornion 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Davidila on remonttiin tyytyväinen.

– Kaupunki on tosiaan tätä asfalttia paikkaillu eli täällä on nuo puun juuret tulleet asvaltista aikasemmin läpi. Ne on nyt korjattu ja maalaustöitä on tehty eli sellaista yleistä paikkojen ehostustyötä. Ainakin minusta tämä on tosi kivan näköinen ja perheiltä on saatu positiivista palautetta.

Myös torniolainen kahden lapsen isä Jaakko Angeria on tyytyväinen, että puisto saatiin vihdoin auki.

– Se on erittäin hyvä, että saatiin tämä takaisin toimintaan. Lapset odottavat joka kesä, että pääsevät tänne touhuamaan ja polkemaan. Lisäksi tässä on tuo kerholaisten ylläpitämä kioski vieressä ja sieltä saa ostettua kahvia ja jäätelöä. Minä olen itsekin kläppinä käynyt täällä samassa paikassa polkemassa samoilla vehkeillä, kertoo Angeria.