Rion kisakoneesta tiputettu Everi valitti oikeusturvalautakuntaan

Viime vuoden parhaaksi painonnostajaksi valittu Anna Everi tyrmistyi jäätyään ilman paikkaa olympialaisissa. Painonnostoliitto päätti lähettää Rioon Anni Vuohijoen. Everi pitää päätöstä arveluttavana ja on valittanut siitä urheilun oikeusturvalautakuntaan.

urheilu
Anna Everi valmiina nostamaan rautaa.
Anna Everi.AOP

Porin Puntti-Karhuja edustava painonnostaja Anna Everi on tehnyt valituksen olympiavalinnoista. Hän jäi Rion kilpailujen ulkopuolelle, kun painonnostoliitto valitsi kisakoneeseen Anni Vuohijoen. Everi kertoo yllättyneensä päätöksestä, koska on menestynyt viime aikoina Vuohijokea paremmin.

– Olen nostanut EM-kisojen jälkeen kisoissa enemmän kuin hän. Myös Meri Ilmarinen on osoittanut parempaa kuntoa. Liiton arvio Vuohijoen nousukunnosta ei mielestäni riitä hänen valintaansa.

Everi uskoo henkilökohtaisten näkemysten vaikuttaneen valintaan.

– Liiton johtokunnan jäsenet äänestivät omaa suosikkiaan olympialaisiin ja Annilla oli siellä enemmän kavereita.

Valitusaika luultavasti liian pitkä Rion kannalta

Suivaantunut painonnostaja purki tuntojaan kärkkäästi heti valinnan jälkeen blogikirjoituksessaan. Nukutun yön jälkeen ajatukset ovat selkiytyneet.

– Tunteet ovat edelleen sekavat, koska pahin mahdollinen lopputulos toteutui. Pystyn kuitenkin katsomaan eteenpäin rauhallisin mielin, Anna Everi toteaa.

Vaikka oikeusturvalautakuntaan tehdyllä valituksella tuskin on vaikutusta Rion valintoihin, päätti Everi viedä asian eteenpäin.

– Käsittelyssä menee varmaan niin kauan, että olen luultavasti jo tippunut koneesta. Halusin kuitenkin laittaa faktoja pöytään, jotta ainakin myöhemmin oltaisiin reilumpia eikä pelkkä politiikka ratkaisisi tällaisia asioita. Tulevan kannalta on tärkeää, että liitossa toimitaan paremmin.

Katse ennätyksissä ja häähumussa

Anna Everi on suunnannut katseensa jo syksyyn. Hän lähtee viikonloppuna leirille Liettuaan ja odottaa syksyä suurin odotuksin.

– Aloitan silloin Saksan Bundesliigassa nostamisen ja uskon tekeväni siellä useita ennätyksiä. Syksyllä on myös muita positiivisia asioita edessä, kuten häät, Everi iloitsee.