Taipalsaaren Savilahdentiellä jo kolmas kuolonkolari viime syksyn jälkeen

Savilahdentiellä maanantai-iltana sattuneessa liikenneonnettomuudessa menehtyi vuonna 1956 syntynyt lappeenrantalaismies. Kuolonkolari oli jo kolmas samalla tiellä sitten viime syksyn.

Taipalsaari
Ruutukaappaus Google Maps -karttaohjelmasta
Ruutukaappaus Google Maps -karttaohjelmasta© 2016 Google

Taipalsaaren Savilahdentiellä on sattunut jo kolme kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta reilun yhdeksän kuukauden sisällä.

Eilen maanantaina ohitustilanteessa Savilahdentiellä sattuneessa onnettomuudessa menehtyi noin 60-vuotias lappeenrantaismies.

Tämän vuoden huhtikuussa henkilöauton kuljettaja kuoli, kun hänen kuljettamansa auto suistui Savilahdentieltä ojaan.

Lokakuussa 2015 yksi ihminen kuoli henkilöauton ja pakettiauton välisessä kolarissa niin ikään Savilahdentiellä sattuneessa onnettomuudessa.

Mutkainen tie

Savilahdentie johtaa Taipalsaaren kirkonkylältä Savitaipaleelle päin ja vaihtuu matkalla nimeltään Taipalsaarentieksi. Kirkonkylien välisen tien pituus on noin 25 kilometriä.

Päällystetty tie on melko kapea ja mutkainen, mutta poliisin mukaan ei mitenkään poikkeuksellisen vaarallinen. Nopeusrajoitus tiellä on 80 km/h.

– Tie on mutkainen, mutta ei sen vaarallisempi, jos ajaa rajoitusten mukaan, sanoo rikosylikonstaapeli Heikki Pekkanen Kaakkois-Suomen poliisista.

Poliisin mukaan maanantain onnettomuudessa menehtynyt mies ajoi ylinopeutta.