Porin Lääkäritalo arvostelee julkisia kilpailutuksia: Paikallisilla ei mahdollisuutta menestyä

Porin Lääkäritalo arvostelee julkisten kilpailutusten käytäntöjä. Tarjouspyynnöt laaditaan toimitusjohtaja Heikki Kuuri-Riutan mukaan usein siten, että paikallisilla toimijoilla ei ole mahdollisuutta menestyä kilpailussa.

Porin lääkäritalo
Porin Lääkäritalo
Antti Laakso / Yle

Porin Lääkäritalon Facebook-päivityksestä paistaa harmi.

On ikävää, että julkisten kilpailutusten tarjouspyynnöt laaditaan niin, ettei paikallisilla toimijoilla ole useinkaan mahdollisuutta menestyä niissä.

Päivityksen yhteyteen on liitetty uutinen, joka kertoo Suomen Terveystalon voittaneen Porin kaupungin järjestämän kilpailutuksen työterveyspalveluista. Myös Porin Lääkäritalo oli jättänyt niistä tarjouksensa.

Ehdot kasvattavat riskejä

Lääkäritalon toimitusjohtaja Heikki Kuuri-Riutta kertoo, että pienet toimijat jäävät julkisissa hankinnoissa usein alakynteen.

– Tämä on aika tuttua. Kilpailutukset rakennetaan sellaisiksi, että ne johtavat jo rakenteensa puolesta tähän. Ehdot ovat sellaisia, että pienillä toimijoilla ei ole mahdollisuutta ottaa niin suuria riskejä.

Kuuri-Riutta ei voi tarkentaa kyseisen kilpailutuksen ehtoja, sillä valitusaika on vielä käynnissä. Porin Lääkäritalo ei ole vielä päättänyt, aikooko se valittaa päätöksestä.

– Tutustumme yksityiskohtiin nyt tarkkaan ja mietimme sitä sitten rauhassa.