1. yle.fi
  2. Uutiset

Pölönmäen hanavesi yhä keitettävä – vedessä yhä kolibakteereita Lapinlahden puolella

Vesiosuuskunan yhdestä kaivosta löytyi viikko sitten kuollut päästäinen. Iisalmen puolella verkostoa keittokehotus jatkuu ainakin torstaihin saakka, Lapinlahdella varmuudella viikonlopun yli.

Lapinlahti
Vesihana
Yle

Veden keittokehotus Pölönmäen vesiosuuskunnan alueella Ylä-Savossa jatkuu yhä. Osuuskunnan yhdestä kaivosta löytyi viikko sitten kuollut päästäinen ja verkostoa on puhdistettu klooraamalla siitä lähtien.

Maanantaina otetuissa verkostovesinäytteistä löytyi yhä kolibakteereita Lapinlahden Luotoniementien varren näytteistä. Vaikka vettä on kloorattu jo viikon ajan, sen vaikutus ei ole ulottunut verkoston häntäpäähän Lapinlahdella.

Juomaveden keittokehotus koskee yhä koko Pölönmäen vesiosuuskunnan aluetta Iisalmen Pörsänmäellä ja Lappetelässä sekä Lapinlahden Martikkalassa ja Väisälänmäellä. Juomavettä ja ruoanlaittoon käytettävää vettä kannattaa keittää 5–10 minuuttia.

Verkostosta on otettu jälleen tiistaina uusia näytteitä. Verkoston tehostettu klooraus jatkuu ja kloorin haju voi tuntua vedessä selvästi.

Keittokehotus jatkuu Iisalmessa ainakin torstaihin, Lapinlahdella viikonlopun yli

Jo nyt on selvää, että keittokehotus puretaan Iisalmen puolella aikaisintaan torstaina, Lapinlahdella keittokehotus jatkuu ainakin viikonlopun yli. Ylä-Savon soten mukaan keittokehotus voidaan purkaa, kun vähintään kolmen peräkkäisen näytteen tulokset ovat hyväksyttävät. Iisalmen puoleisesta verkostosta on jo saatu kahdet hyväksyttävät tulokset.

Klooripitoista vettä voi käyttää normaalisti peseytymisessä, tiskaamisessa ja pyykinpesussa. Vettä tulisi myös käyttää, jotta klooripitoinen vesi pääsisi kulkeutumaan kaikkiin verkoston osiin.

Pölönmäen vesiosuuskunnan alueella on noin 140 taloutta.

Lue seuraavaksi